Rengetegen igyekeznek segíteni a kórházban fekvő és élet-halál közt lévő Gál Szabolcs őrmesternek: honvédek, rendőrök, katonák adnak neki vért, még Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka is a karját nyújtotta. Ha valóban nem sérült meg a gerince vagy a gerincvelője, akkor van esélye a teljes gyógyulásra, de minden bizonnyal nem ugorhat többet.

„Az orvosi beavatkozásokhoz és a gyógyulásához rengeteg vérre van szüksége. Szerencsére a vércsoportja olyan, hogy bárki adhat neki vért, hónapokon át szüksége lesz a vérre, megkérünk mindenkit, segítsen, élnie kell egy egyéves gyermek édesapjának, egy remek sportembernek, remek katonának” mondta a Blikknek egy rendőr, aki a hírre az ORFK Teve utcai központjából rohant át a kétsaroknyira levő kórházba vért adni több kollégájával együtt.

A szemtanúk szerint Gál Szabolcs 100 km/h sebességgel csapódott a földbe Képünk illusztráció / Pixabay

A szemtanúk szerint Gál Szabolcs 100 km/h sebességgel csapódott a földbe Képünk illusztráció / Pixabay

 

Kicsúszhatott a zsinór a kezéből

Az ejtőernyősnek a Blikk információi szerint kinyílt az ernyője, de valahogy kicsúszhatott a kezéből az ernyő kupoláját irányító zsinór, így állítólag óriási sebességgel, mintegy 100 km/h-val zuhant a föld felé azok szerint, akik végignézték a balesetet, ami a Szolnok melletti szandai réten történt. Ha az ernyője nem nyitott volna, már a helyszínen meghalt volna.

Az egész testén vannak sérülések

Az ejtőernyős összes bordája eltört, valamint a két combcsontja, térde, csípője és több csigolyája. Megsérült a nyelőcsöve, légcsöve és a veséje is. A sisak szerencsére tompította az ütést, ami a koponyáját érte, de így is súlyos agyrázkódást szenvedett. Az orvosok egyelőre úgy látják, hogy a gerincvelő nem sérült, így Gál Szabolcs talán nem bénul majd le, de így is nagy fájdalmakat kell majd átélnie a még távoli gyógyulásáig. A sérült honvédet azonnal, helikopterrel szállították a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába, ahol az intenzív osztályon, altatásban tartva, folyamatosan műtik.