Már második hete, hogy a kedvező járványügyi adatoknak köszönhetően újra visszaállt a parkolási rend a közterületeken. Néhány kerületben a hónap végéig a türelmi idő miatt nem büntettek, máshol azonban erre nem voltak tekintettel. A keddi naptól viszont már mindenhol megbírságolnak. A Metropol kíváncsi volt, hogy a díjmentes időszak alatt tapasztalható zsúfoltság után vajon érezhetően növekedett-e a szabad parkolók száma.
Több olyan belvárosi közterületre is ellátogattunk, ahol korábban szinte lehetetlen volt autóval megállni.

Amit tapasztaltunk: kedd délelőtt jóval több szabad parkolóhelyet lehetett találni a belvárosban. A körúton és a forgalmasabb útszakaszokon még mindig vadászni kellett a foghíjakra, azonban a kis utcákban már könnyedén tudtunk parkolni. Fontos azonban, hogy több kerületben is változtak a díjak, és akad olyan kerület is, ahol bővült a díjfizető zóna.

Ősszel a belváros a díjmenetes parkolás idején (Fotó: Bach Máté/Magyar Nemzet)

 

 

És június 1-én, amikor újra fizetős a parkolás (Fotó: Metropol/KB)

A Metropol megkérdezte a budapestieket, hogy látják, mennyire lehet könnyen parkolni most a városban.

  • Máté: „Sokkal gyorsabban találtam ma helyet. Őrület volt, amikor még nem kellett fizetni. Szerintem ez az állapot jobb”
  • Tamás: „Most időt spórolunk meg a keresgéléssel, anno meg pénzt, hogy nem kellett fizetni a parkolásért. Tudjuk a mondást: az idő pénz – de igaz ez fordítva is”
  • Ilona: „Én nagyon örültem, hogy nem kellett fizetni a parkolásért, de a mostani időszaknak is megvan előnye: hamarabb talál az ember szabad parkolót.”