RETRO RÁDIÓ

Ezekre figyelj, ha sokat hordasz maszkot!





Életünk része már a maszkviselés, ezért a Metropol most 5 olyan tippet szedett össze, amiket érdemes megfogadni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.19.
tuti tipp

A járvány elleni védekezés egyik legfontosabb szereplője a maszk, amit zárt térben és utazás közben is kötelező hordani. Ha nem viseljük az akár pénzbüntetéssel is járhat. A maszk tehát a mindennapjaink részévé vált, ezért érdemes néhány dologra odafigyelni, amivel helyesen tudjuk hordani és az arcbőrünket sem viseli meg a rendszeres használata.

A maszkok a mindennapjaink részévé váltak (Fotó: Shutterstock)

 

  • Nem mindegy, milyen anyagból készült! Lehetőleg olyan maszkot válasszunk, aminek belseje 100 százalék pamutból készült. Ezen maszkok ugyanis nem okoznak irritációt. A pamut alatt a bőrünk is jobban tud lélegezni, így nem keletkeznek alatta pattanások és kevésbé izzadunk be. A műszálas anyag nem hagyja szellőzni a bőrt.
  • Gyakran mossuk és cseréljük! A maszk külsejére és belsejére kerülő baktériumok miatt naponta kell cserélni a sebészeti maszkokat, az anyagból készülteket pedig mosni. Nagyon fontos, hogy 60 fokon mossuk őket, így tud minden vírus és egyéb baktérium lekerülni róluk.
  • Ne piszkáljuk! A bőrgyógyászok szerint az emberek átlagosan 20 másodpercenként nyúlnak a maszkjukhoz, ami elég nagy baj. A kezünkön és az arcunkra lévő baktériumok ugyanis a maszk mozgatása közben könnyebben bejuthatnak a szánkon vagy orrunkon keresztül a szervezetünkben. Érdemes olyan maszkot választani, ami nem túl szoros, nem is túl laza, jó illeszkedik az arcunkhoz, így nem kell folyton igazgatni.
  • Ne adjuk kölcsön! Senkinek se adjuk kölcsön a maszkunkat, és mi se kérjük el másét! Nem lehet tudni, hogy az adott illető fertőzött-e, illetve, hogy milyen gyakran és hogyan tisztítja a maszkját.
  • Kevesebbet sminkeljünk! Érdemesebb kevesebb sminket felvinni a maszk alá, az alapozó és a rúzs ugyanis megtapad a maszkon, és az arcra visszakerülve eltömítheti a pórusokat, ami pattanásokat eredményez.




  • Ezeket olvastad már?
    „Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

    „Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

    Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

    Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

    Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

    Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

    Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

    Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás