RETRO RÁDIÓ

Mutatjuk! Így menekülhetsz meg a pusztító kánikula elől





A Metropol összeszedte a hétvége legfontosabb eseményeit, többek között, hogy milyen idő lesz, és hogy milyen közlekedési változásokra kell számítani.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.13.
extrém hőség

Szaharai meleg várható a hétvégén!

Újabb hőhullám éri el ma a hazánkat. A nappali felmelegedés egyre intenzívebb lesz. Ma többnyire napos idő lesz mindenhol. Záporokra és zivatarokra csak elvétve az ország nyugati felén kell számítani, akkor is leginkább a déli órákban. Itt a szél megélénkül, de viharossá nem fokozódik. A csúcshőmérséklet 32 fok körül alakul majd. Holnap is szikrázó napsütésre kelhetünk, amely az egész nap során kitart. A legmagasabb hőmérséklet ezen a napon már eléri a 36 fokot. Vasárnapra lesz egy kis változás időjárásunkban, de a hőség továbbra is velünk marad. Gyakrabban lehetnek záporok, illetve zivatarok, amelyek rövid enyhülést hozhatnak időjárásunkba. A hőmérséklet nagyon magas lesz és ezen a napon már a 37 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála, az ország déli részén akár 40 fok körüli értékeket is mérhetünk.

Ezt a meleget csak a vízpartok közelében lehet kibírni Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Így éljük túl a perzselő forróságot!

A hétvégén igen meleg lesz a fővárosban, ahol ráadásul kevesebb vízparti lehetőség van. Ezért érdemes ellátogatni például a Balatonhoz. Ehhez a MÁV-nál érdemes igénybe venni a Balaton24 és Balaton72, valamint a Balaton24 DUO és Balaton72 DUO napijegyeket, amivel még könnyebb a lejutás és sokkal több tóparti városba juthatunk el. Ha esetleg még távolabb szeretnénk menni a fővárostól, akkor választhatjuk a Volán Csobbanó járatát, amellyel a gyönyörű Horvátország tengerparti városához juthatunk el kedvező áron.

Változik a tömegközlekedés

  • Karbantartás miatt a H8-as HÉV csak rövidített útvonalon az Örs vezér tere és Mogyoród között jár. A kimaradó szakaszon a H8-as, és a H8SZ pótlóbusszal lehet utazni.
  • Szintén karbantartás miatt nem közlekedik a szentendrei HÉV. A szerelvények csak Szentendre és a Margit híd, budai hídfő között közlekednek, a Batthyány téri végállomást nem érinti. A kimaradt megálló miatt érdemes a 4-es, 6-os, a 19-es vagy a 41-es villamost vagy a 109-es buszt igénybe venni.
  • A 149-es autóbusz Gábor Áron utcai megállóját útburkolat javítás miatt áthelyezik a Bimbó úton a Gábor Áron utca után.
  • A 147-es autóbusz pedig terelve közlekedik, és nem érinti a Megyeri út / Fóti út, az Irányi Dániel utca és a Baross utca megállót.
  • Vége az aszfaltplázsnak!

    Szombaton utoljára ülhetünk ki a rakparton a kerti padokra és ülőkékre. A plázs beszüntetésére azért van szükség, mert az augusztus 20-i tűzijáték miatt biztosítani kell a területet, hogy semmi se akadályozza a szabad mozgást.





    Ezeket olvastad már?
    Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

    Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

    Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

    Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

    Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

    Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

    Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

    Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás