Ez lesz ma! Mutatjuk a hétvége legfontosabb eseményeit





A Metropol összeszedte, mik a hétvége legfontosabb történései, merre változik a közlekedés és miért fontos január 31-e.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.29.
Január 29-31

Fél Budapest közlekedése megváltozik a hétvégén

Nagyon kell figyelni a budapesti lakosoknak január utolsó hétvégéjén, ha valamiért tömegközlekedniük kéne a fővárosban. Számos járat terelt útvonalon közlekedik, megváltoztatott menetidőkkel, így nem árt pontosan megtervezni az utazásainkat. A részletese információkért látogasson el a www. bkk.hu weboldalra.

Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

Mi változik?

  • -Az M3-as metró szombaton és vasárnap a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között nem közlekedik, a kimaradó szakaszon pótlóbusszal utazhatnak.
  • -Szombaton reggel 8 és este 6 között Gödöllő felé Mogyoród állomáson és Szentjakab megállóhelyen az Örs vezér tere irányú peron mellett áll meg karbantartás miatt a H8-as HÉV. Vasárnap szintén reggel 8 és este 6 között Örs vezér tere felé Szentjakab megállóhelyen a Gödöllő irányú peron mellett áll meg. Mogyoród állomáson mindkét irányban át kell szállni egy másik szerelvényre a karbantartási munkák miatt.
  • - A 72M és a 83-as trolibusz, a 9-es autóbusz, illetve a 909-es éjszakai járat terelve közlekedik és nem érinti a Szentkirályi utca megállót építkezés miatt. Az Üllői úton kifelé, a járatok a 15-ös és a 115-ös autóbusz megállójában állnak meg, a József körúton a 923-as autóbusz Corvin-negyed megállójában állnak meg.
  • Együttes erővel csap le a BKK és a rendőrség

    Fokozott rendőri jelenlétet biztosít a BRFK VII., a VIII., a IX. és a X. kerület meghatározó járatain a BKK ellenőreinek. Az ellenőrök a jegyek érvényességét és a járványügyi szabályok betartását, a rendőrök pedig a közrendet biztosítják, ezzel növelve az utasok biztonságérzetét.

    Fotó: MTI/Máthé Zoltán

    Testkamerát tesztel a BKK

    Ellenőrein kezdte tesztelni a testkamerákat a BKK. A különleges technikával felszerelt jegyvizsgálókat a főváros kiemelt vonalain, az 1-es, a 4-es és a 6-os villamoson, valamint az M1-es metrón lehet találkozni. A BKK ezzel a vegyvizsgálók elleni támadásokat szeretné visszaszorítani.

     

    Autósok figyelem! Hétvégén lejárnak az autópálya-matricák!

    Vasárnap éjfélkor lejárnak a 2020-as éves megyei autópálya-matricák. Aki még nem szerezte be a 2021-es matricáját, az a www.autopalyamatrica.hu oldalon megteheti, ahol egy ingyenes kalkulátorral megnézheti, melyik matrica éri meg a legjobban, továbbá tájékozódhat arról is, mely utak váltak fizetőssé. A 2021-es matricák 2022. januári 31-ig lesznek érvényesek.

    Fotó: Délmagyarország

    Vasárnapig pályázhat vállalkozói támogatásra.

    Januári 31-ig még benyújthatja pályázatát az Innovációs és Technológiai Minisztérium vállalkozók számára kiírt pályázatára, ahol eddig több mint 30 milliárd forintot ítéltek meg. A programban lényege, hogy ösztönözzék az álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válását. Budapesti és vidéki pályázók 4,5 millió forintnyi tőketámogatást kaphatnak. A program mintegy 45 milliárd forintot szán a fiatalok és álláskeresők hosszabb távú munkába állásához.

    -Mostanáig több mint 8 ezren igényeltek tőketámogatást a fiatalok és álláskeresők vállalkozóvá válását segítő programban. 6500 pályázat már támogatásban is részesült, közel 19 milliárd forint kifizetése pedig meg is történt, ezzel is eredményesen ösztönözve az önfoglalkoztatóvá válást. A kormány számos intézkedéssel segít abban, hogy hazánkban minél többen dolgozhassanak, ami a koronavírus-járvány idején különösen fontos cél- tájékoztatott Bodó Sándor, az innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

    Fotó: Shutterstock

    Megint itt a tavasz!

    A frontra és időjárásra érzékenyek számára megint egy nehezebb időszak jön, hiszen mától országosan melegedés várható, pénteken délután akár 7 fok is lehet. Szombaton azonban újra visszatér a tavasz az országba, ugyanis országosan 10 fok körüli maximumokra lehet számítani országszerte. Napsütés helyett azonban csapadékra számítanak a meteorológusok.

    Fotó: Shutterstock

     





    Ezeket olvastad már?
    „Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

    „Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

    Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

    Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

    Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

    Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

    Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

    Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás