Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb történéseit, hogy mely ügyfélszolgálatok zártak be ideiglenesen és hogy mikor jön az újabb kánikula.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.28.
Június 28.

Ismét lecsap a hőhullám Magyarországra

Alig hogy fellélegezhettünk a múlt heti minden eddiginél melegebb június végi napok után újabb hőhullám éri el ma a hazánkat. A legmelegebb órákban 28 és 34 fok közötti értékeket mérhetünk a nap során. Csapadékra csak elvétve kell számítani, a szél többnyire gyenge lesz, csak néhol várhatók élénk széllökések. A hőség csúcspontját holnapra várják, amikor 36 fok is lehet a fővárosban és nem elképzelhetetlen, hogy újabb melegrekordok dőlhetnek meg az országban. Jó hír, hogy szerdán már megindul az enyhülés, csütörtök-péntekre pedig 30 fok alá süllyed a hőmérséklet.

Ismét lecsap a forróság Fotó: Shutterstock

Okosjeggyel a Balatonra

A hőségben nincs is jobb egy kis hűsölésnél, erre találta ki a MÁV a balatoni Okosjegyet. Az elektronikus úton megvásárolható egyéb jegyek esetén érvényesíthető 10 százalékos kedvezményhez képest is olcsóbb. Az Okosjeggyel Budapestről az összes balatoni településre 2021 forintba kerül a másodosztályú utazás, Keszthelyig akár 1100 forintot, Miskolcról Fonyódra vagy Szegedről Zamárdiba utazva 1615 forinttal, míg Nyíregyházáról Balatonföldvárig az Aranypart Expresszel 2000 forinttal olcsóbb az utazás.

Indul a Csömöri-híd felújításának második fele

Elindult a zuglói Csömöri utat és az újpalotai Drégelyvár utcát összekötő felüljáró rekonstrukciójának második szakasza. A csömöri úti felüljárón jelenleg lezárt hídfelének felső részén elkészült a szigetelés. Ma indul új aszfalt építés, ennek köszönhetően a forgalmat hamarosan átterelik a megújult hídfélre. A tervek szerint a hidat a fogalom december elejére készül el.

Újból támogatást kaphatnak a vállalkozásoknak

A legkiválóbb vállalkozásokat szeretné támogatni a magyar kormány az Irinyi tervvel. Mától a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások pályázhatnak vissza nem térítendő támogatásra, amelyre a magyar állam 2,2 milliárd forintot biztosít. A programban elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás maximális összege 400 millió forint, míg a legkisebb támogatható projektméret 142,8 millió forint úgy, hogy a beruházáshoz nyújtható támogatás összegének el kell érnie az 50 millió forintot. A pályázat július 11-ig adható be elektronikus úton.





Ezeket olvastad már?
„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás