Ma még 32 fok, de holnaptól bekeményít a meleg!

Szerdán is folytatódik a 30 fok feletti idő, sok napsütéssel és kevés csapadékkal. Ma sok felhő nem fogja eltakarni az eget, szikrázó napsütés lesz. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből legfeljebb elvétve alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. Néhol keleten élénkülhet meg az északkeleti szél. Ma a legmagasabb hőmérséklet 29–32 fok között alakul. Holnap tovább melegszik az idő, csütörtökön 33, pénteken 34, szombaton pedig már 35 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Szükség lesz a hűsítő kutakra, újra küszöbön a forróság Fotó: Metropol/Máté Krisztián

A számítógépek is kaphatnak hőgutát

A nagy melegben nemcsak magunkra, de laptopjainkra is érdemes vigyázni:

  • ne rakjuk a gépet szőnyegre vagy lepedőre,
  • szerezzünk be laptopállványt,
  • tegyünk egy vaskosabb könyvet a gép alá.

Ma még csak néhány megyében lesz elsőfokú riasztás

Mivel a napi középhőmérséklet legalább 1 napig elérte, illetve meghaladta a 25 fokot, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki mára:

  • Baranya,
  • Bács-Kiskun,
  • Csongrád-Csanád,
  • és Tolna megyére.

Holnap már szinte minden megyében elsőfokú riasztás lesz, kivéve:

– Nógrád,

– Heves,

– Borsod-Abaúj-Zemplén,

– és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Zárul a lomtalanítás a IV. kerületben

Ma még kihelyezhetik feleslegessé vált nagydarabos szemetüket a IV. kerület 11. körzetében élők. A lomokat 18 óra után úgy kell kihelyezni az utcára, hogy az ne akadályozza se az autós-, se a gyalogosközlekedést. Aki ettől eltér, az közterület-szennyezési szabálysértést követ el. Az FKF a lim-lomok elszállításáról a kihelyezést követő napon gondoskodik. Részletek az FKF honlapján.

Újpesten a 11-es körzetben még szerda este is ki lehet rakni a feleslegessé vált lomokat Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Következő lomtalanítási helyszínek és időpontok:

  • XX. kerület, augusztus 28.–szeptember 8.
  • II. kerület, szeptember 12–19.

Gyérítik a szúnyogokat Újpesten!

Ma napnyugta után veszik fel a harcot a vérszívók ellen a IV. kerületben. A védekezés ideje alatt a szabadban tárolt eszközöket érdemes letakarni vagy bevinni a lakásba. Rossz idő esetén a gyérítést augusztus 4–5-én, ugyanebben az időben végzik el.

Napnyugta után földön gyérítik a szúnyogokat Újpesten Fotó: Kisalföld

Gallyaznak a XVIII. kerületben

Szerdától péntekig tartanak a kerületben a 20 KV-os elektromos hálózat menti faápolási munkálatok. A gallyazás nyomvonalát az önkormányzat honlapján lehet megtekinteni.

Ékszerkiállítás Szentendrén

Augusztus 3-án Szentendrén az ÚjMűhely Galériában nyílik csoportos kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás. A tárlat augusztus 10-ig keddtől szombatig 10–18 óra között látogatható.

Parkmozi Újbudán

Ebben a hónapban augusztus 3–24. között szerdánként a Gárdonyi téren nézhetünk filmeket a szabad ég alatt. A vetítéseket a B32 – Parkmozi szervezi. A filmek központi témája idén az igaz történetek lesznek. Szerdán este 9 órától A Viszkis című filmet lehet megtekinteni.

Cziffra-nap Szentendrén

Augusztus 3-án a Cziffra György-emlékév és a Szentendrei Teátrum együttműködésében három részből álló programsorozatra várják a közönséget Szentendrén. Az eseményeken lesznek filmvetítések és koncertek is. A szentendrei városházán tablókiállítás nyílik a Magyar Örökség díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész életéről és munkásságáról.

Isten éltesse Janza Katát!

Ma ünnepli 50. születésnapját Janza Kata EMeRTon-díjas színésznő, musicalénekes. Több rajzfilmhős magyar hangjaként is ismerhetjük, valamint számos Disney-rajzfilm slágerének ő az előadója.

Ma ünnepli 50. születésnapját Janza Kata Fotó: Bors

Ma Bakuban lép pályára a Fradi

Szerdán este 6 órakor rendezik a Qarabag–Ferencváros összecsapást, a Bajnokok Ligája 3. fordulójában. A visszavágót egy hét múlva szerdán a Groupama Arénában tartják este 8 órától.