Ma kezdődik az Educatio kiállítás!

A rendezvényt január 13–15. között tartják a Hungexpón. A 22. Educatio szakkiállítás ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött, belépni csak védettségi igazolvánnyal lehet. A rendezvényen kötelező a maszk viselése. Tavaly a kiállítást a koronavírus miatt csak az online térben lehetett megtartani. Idén azonban a továbbtanulás előtt álló diákok már személyesen látogathatnak el és ismerhetik meg a kiállításon részt vevőket. Az eseményről azok sem maradnak le, akik nem tudnak személyesen elmenni, ugyanis idén is követhető online a rendezvény és a szervezők készültek virtuális standokkal is, ahová szintén várják az érdeklődőket.

Idén már személyesen is ott lehetnek a diákok a kiállításon – Fotó: MTI

Rengeteg kiállító közül válogathatunk

Idén közel 90 résztvevő, számos felsőoktatási intézmény, nyelviskola, ösztöndíjprogramok képviselői várják a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt. A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól is kérdezhetnek az egyetemek, főiskolák és szakképző iskolák képzéseiről, felmérhetik felvételi esélyeiket, tájékozódhatnak a különféle idegennyelv-tanulási és ösztöndíj-lehetőségekről.

Ingyenes buszjárat viszi a kiállításra a látogatókat

A rendezvény ideje alatt a BKK 10-es busza szállítja a vendégeket a Hungexpóra. Az autóbuszok az Örs vezér terén a Volánbusz-megállóból indulnak, amely a Kerepesi úton található a metróállomás mellett. A buszok ma és holnap délig ötpercenként indulnak, szombaton pedig változó menetrend szerint járnak.

Így indul az Educatio első napja

  • 09:15–09:20 – Educatio kiállításmegnyitó – prof. dr. Palkovics László miniszter, Innovációs és Technológiai Minisztérium
  • 09:20–09:25 – Educatio kiállításmegnyitó – Brassói Sándor megbízott elnök, Oktatási Hivatal
  • 09:25–09:30 – Educatio kiállításmegnyitó – Murai László elnök, Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

Ételdobozokkal segítenek a rászorulóknak Rákosmentén

Három darab „Enni adok–enni kapok” ételdobozt helyeztek ki a XVII. kerületben. Ezek a dobozok azt a célt szolgálják, hogy azok az emberek, akik nehezen vagy éppen nem rendszeresen jutnak élelemhez, nehéz napjaikban egy kis plusz segítséget kaphassanak. Az Adományház dolgozói, akik kihelyezték a dobozokat, arra kérik Rákosmente lakóit, ha maradt asztalaikon olyan étel, amit nélkülözni tudnak, csomagolják be adagokban és vigyék el a legközelebbi tárolóba. A dobozokat a szervezet rendszeresen fertőtleníti.

Itt találhatók meg az ételdobozok:

  • Rákoshegy, Kép utca, a Víztorony kerítésénél;
  • Rákosliget, Ferihegyi út 36., az Adományház kapuja mellett;
  • Rákoskert-Rákoscsaba, Kucorgó tér, a Piroska óvoda kerítésén, a buszmegálló mögött, a Pesti úti szakaszon.

Ma startol a kézilabda-Eb

Január 13–30-a között tartják a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokságot. A magyar válogatott csoportjában Hollandiával, Izlanddal és Portugáliával játszik. Hazánk három helyszínen, Budapesten az MVM Dome csarnokban, Debrecenben a Főnix Arénában és Szegeden a Pick Arénában ad helyet a tornának. A döntőt Budapesten rendezik meg.

A magyar válogatottnak is szurkolhatunk az új csarnokban – Fotó: Nemzeti Sport