Megnéztük, mennyiért sörözhetünk az Eb alatt, a vendéglátósok bizakodóak





Mentőövként, bizakodva tekint a bajban lévő vendéglátósok többsége a ma kezdődő Európa-bajnokságra, de a sör drágább lesz... A járvány miatt kieső forgalmat 10 százalékos emeléssel próbálják kompenzálni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.11.
I. kerület VII. kerület VIII. kerület X. kerület XIV. kerület szurkolás


Ma este 21 órakor Rómában, útjára indul az egy hónapig tartó, részben hazai rendezésű kontinensviadal. A Metropol kíváncsi volt, hogyan várják az éttermek és pubok a szurkolói tömeget.

Óvatos bizakodás

Az éttermek és bárok a hosszú holtidőszak után bő egy hónapja láthatnak vendégeket. Több tulajdonos jelezte, érzékelhetően gyenge a forgalom az újranyitás óta, de abban bíznak, hogy talán az Eb-őrületből ők is profitálhatnak. A vendéglátósok egyelőre óvatosak a rohamot illetően, de reménykednek, hogy az Európa-bajnokság sok szurkolót vonz majd az éttermekbe és a pubokba.

Ahol eddig nem volt, ott beszereztek kivetítőket és televíziókat, ahol a torna összes meccsét szeretett sörözőjében, éttermében tudja követni a vendég, akinek azonban számolnia kell a legtöbb helyen egy 10 százalékos áremelkedéssel.

Óriási tömeg várható a fővárosban a meccsek idején. (Fotó: Metropol/KB)

A lehető legjobbkor jön az Európa-bajnokság

„Bizakodunk. A 2016-os Eb-ből kiindulva őrületre számítunk. Nálunk rengeteg tv található, ahol a vendégek követhetik a meccseket. Már most több asztalfoglalásunk is van a következő napok mérkőzéseire”– mondta Adrián a Körúton lévő egyik pub dolgozója.

Adrián bizakodva várja az Eb-t. (Fotó: Metropol)

Egy másik, a Körúton lévő pub tulajdonosa is reménykedik, hogy a ma kezdődő torna segíthet kilábalni a gödörből. „Két kivetítővel várjuk a szurkolókat, bízunk benne, hogy sok sör fog fogyni, bár sajnos azt tapasztaljuk, hogy az embereknek a pandémia óta elfogyott a pénzük. Sajnos tapasztalható a visszaesés” – mesélte a neve elhallgatását kérő tulajdonos.

„A lehető legjobbkor jön a torna, nagyon bízunk benne, hogy sok vendégünk lesz, és végre elindulunk felfelé” – mondták lapunknak egy belvárosi pubban.

Bizakodóak a vendéglátósok. (Fotó: Metropol/NZ)

Bár a Körúton minden vendéget próbálnak „megfogni” a bevétel érdekében, érezhetően jobb a helyzet a gazdagabbak által jobban látogatott Gozsdu udvarban. A sétányon lesz egy közösségi kivetítő, ahol a meccsek közvetítése mellett filmeket is vetítenek majd.

„Nincs okunk panaszra, 80 százalékos forgalmaink vannak, igyekszünk a turisták hiányában a magyar vendégeknek kedvezni ételeinkkel” – mondta az egyik elégedett tulajdonos.

A Városligetben szurkolhatunk

Az idei Európa-bajnokságon is lesz hivatalos szurkolói zóna a fővárosban. A szurkolókat a Városligeti Műjégpálya melletti helyszínen várják, ahol óriáskivetítőkkel, színes programokkal, étel- és italfogyasztással várják a kilátogató közönséget. A szurkolói zóna mindennap 11 órakor nyit ki, és egy órával az utolsó mérkőzés lefújása után, szünnapon pedig 22 órakor zár.

A Városligetben hivatalos szurkolói zóna is lesz. (Fotó: Metropol/KB)

Ennyibe kerül egy meccsnézős este a haverokkal

  • egy korsó sör: 550–700 Ft
  • üveges sör 0,5 liter: 650–800 Ft
  • zacskó chips: 500–600 Ft
  • egyéb rágcsálnivalók: 300–500 Ft




  • Ezeket olvastad már?
    Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

    Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

    Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

    Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

    Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

    Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

    "Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

    "Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás