Elképesztő történet: az árpádhalmi kastély parkjában segítettek világra egy csecsemőt





Az árpádhalmi kastély parkjában adott életet negyedik gyermeké­nek egy édesanya. A baba sietősen jött, így az édesapa és a helyi óvoda dajkája segített világra hozni az újszülöttet.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.09.18.
Hihetetlen

Teljesen átlagos napnak indult a hétfő Árpádhalmon. A délutánt aztán egy nem mindennapi esemény tette rendkívülivé: egy autó hátsó ülésén szült meg egy édesanya. Mire a mentősök kiértek, már pólyában élvezte a kintlétet a kisbaba.

Csorváson voltunk, a feleségem édesapjánál. Hazafelé egyszer csak szólt a nejem, Szabina, hogy álljunk félre, mert mindjárt jön a baba – mesélte a Délmagyarországnak a hatszoros édesapa, Kökény István, akinek az előző kapcsolatából két gyermeke született. – Amint félreálltam, hívtam a 112-t. A mentők kérték, hogy olyan helyen álljak meg, ahol könnyen megtalálnak, és mivel amúgy is az árpádhalmi oviba tartottunk a nagyobb gyerekeinkért, ezért a helyi kastély parkjánál álltam meg. Úgy nyomtam a gázt, ahogy csak tudtam, aztán berohantam az óvodába, hogy valaki jöjjön, mert azonnal szül a feleségem – részletezte az édesapa.

Az édesanyának, Szabinának óriási önuralma volt, csendben tűrte a fájásokat, a rutinos apuka, István pedig rögtön tudta, mit kell tennie Fotó: Bors

Az árpádhalmi óvoda dajkája, Szabóné Kovács Mária segített a szülés levezetésében.

– Barátnők vagyunk, korábbról ismerjük egymást. Szabinának óriási önuralma volt, csendben tűrte a fájásokat – dicsérte az anyukát a dajka.

Tapétavágóval kellett levágnom a feleségem nadrágját és fehérneműjét, mert már nem volt idő, hogy lehúzzuk, ugyanis kint volt a baba feje. A kicsi burokban született, amit az ujjammal kiszakítottam, és lehúztam a fejéről. Belenyúltam a szájába, szabaddá tettem a légútjait, majd tüsszentett egyet, és felsírt – mesélte a hihetetlen részleteket az édesapa. – Annyira hirtelen történt minden, hogy elfelejtettem megnézni: tényleg kislányunk született-e, ahogy vártuk. Marika mondta, hogy valóban kislány, és gyönyörű, fekete haja van – nevetett az édesapa.

Mirella végül 2900 grammal és 49 centivel látta meg a napvilágot. A Bors utolérte Szabinát, de mivel épp a kezében volt a pici, szűkszavúan csak annyit mondott: nem ijedt meg a szüléstől, és nagyon boldog, hogy egészséges gyermeke született.

Egészségesen és fekete hajjal jött világra a kis Mirella Fotó: Bors

 





Ezeket olvastad már?
Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás