Elképesztő sikernek örvend a Liget Project a világhírű fesztiválon is





Hatalmas érdeklődés övezi a magyarországi projektek a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán, a cannes-i MIPIM-en.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.16.
liget

Évek óta nagy érdeklődés övezi a nemzetközi ingatlanpiaci seregszemléken a Liget Budapest Projektet, hiszen a Városliget megújítása, az új épületek és intézmények megépítése és ideköltöztetése, a meglévő kulturális intézmények felújítása, a magyar főváros legrégebbi parkjának teljes rehabilitációja nemcsak a magyar állam, hanem a nyugati világ legnagyobb kulturális beruházása is egyben. A világ figyelme pedig egyre inkább ránk irányul, hiszen a sok kisebb fejlesztés átadása után elérkeztek a projekt ikonikus és grandiózus épületeinek pillanatai is. Megnyílt a Magyar Zene Háza, míg tavasszal a Néprajzi Múzeum is elkezdi fogadni a vendégeket.

– emelte ki Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója, aki szerint a japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett épület a maga organikusan hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezetével és hatalmas üvegfalaival olyan látványt nyújt, ami miatt világszerte a legjobban várt új épületek között tartja számon a nemzetközi ingatlanfejlesztői szakma. Az érdeklődés a MIPIM-en is jelentős a Magyar Zene Háza iránt, az elismerés pedig egyöntetű – tette hozzá.

A nemzetközi ingatlanos seregszemlén állandó az érdeklődés az eseményen 2016 óta megjelenő magyar stand iránt, hiszen több rangos nemzetközi díjjal elismert fejlesztés jutott a tervektől a megvalósítási szakaszba, vagy éppen el is készült. A Magyar Zene Házát például a CNN és a World Architecture Community is 2022 egyik legjobban várt új épületének nyilvánította, és a tervek alapján 2019-ben Európa legjobb középületének választották a rangos londoni International Property Awards megmérettetésen, ami az ingatlanszakma egyik legnagyobb, széles körben jegyzett elismerése. 2020-ban pedig a világ legjobb zenei tematikájú fejlesztésének járó fődíjat kapta meg az amerikai Music Cities Awards-on.

A Magyarország−Budapest-stand szervezői több milliárd euró értékű magyarországi fejlesztést mutatnak be. A stand a fővárosiak mellett Debrecen és Szeged beruházásait is népszerűsíti, a nagyközönség elé tárva a legjelentősebb magyarországi ingatlanfejlesztők (ATENOR, Futureal-csoport, GLP, TriGranit, WING) városarculatot alakító projektjeit, amelyeket a következő években adnak át.

− emelte ki Heffner Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatói tanácsadója.

A cannes-i MIPIM kiállításon a világ több mint száz országából 25 ezer vezető szakember és befektető vesz részt. A rendezvény évről évre növekvő jövőbeni befektetéseket, jelentős üzletszerzési lehetőségeket, valamint fejlődési irányokat mutat az eseményen megjelenő országok számára.





Ezeket olvastad már?
Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

CPAC: Létrejött a nemzeti erők nemzetközi összefogása

CPAC: Létrejött a nemzeti erők nemzetközi összefogása

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás