RETRO RÁDIÓ

Egyre több alkalmazott bizonyítja: Bíró László nem fizette ki a neki dolgozó varrónőket





A balliberális ellenzék szerencsi országgyűlési képviselő-jelöltje még fegyverrel is megfenyegette a varrónőket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.10.
fegyverrel fenyegetőzött

Vasárnap időközi választást tartanak a borsodi 6-os számú körzetben, amit Koncz Ferenc kormánypárti képviselő váratlan halála miatt írtak ki. Öt jelölt méri össze az erejét, a legismertebbek közülük a Fidesz-KDNP által támogatott Koncz Zsófia, Koncz Ferenc lánya, és a baloldali pártok jelöltje, a jobbikos antiszemita Bíró László.

Fotó: MTI

Bíróról a kampány közben derült ki, hogy csődbe vitte korábbi cégét, ahol varrónőket alkalmazott, és nem fizette ki az alkalmazottait. Annak ellenére sem, hogy több tízmilliós állami támogatást kapott éppen erre.

Ezt azért is fontos tudni, mert a koronavírus-járvány közben – és majd utána – a legfontosabb kérdés az lesz egy egyéni képviselő esetében: hogyan áll a munkavállalókhoz, a munkahelyteremtéshez.

Szeptember elején az arcukat és a nevüket (ekkor még) nem vállaló varrónők álltak a nyilvánosság elé. Azt mondták, hogy a jobbikos politikus többször sem fizette ki a bérüket, és közülük volt olyan, akinek a mai napig több százezer (egész pontosan 350 ezer) forinttal tartozik. Sőt, egyikük elmondása szerint egykori főnökük puskával kezdett el fenyegetőzni a varroda közepén, amikor számon kérték rajta az elmaradt fizetéseket.

Egyikük még arról is beszélt, hogy a politikus 2015-16 környékén úgy adta el egyik ismerősének a varrodai eszközöket, hogy az nem is volt a tulajdonában.

Nem sokkal később újabb varrónők álltak a nyilvánosság elé, és már azok is vállalták a nevüket, akik korábban nyilatkoztak Bíró viselt dolgairól. Egy másik esetet ismertetve azt mondták, hogy közösen felhívták Bírót, aki erre közölte, ha még egyszer megkeresik, lelövi őket.

Ez pedig azt jelentette, hogy a baloldali pártok által támogatott jelölt legalább két alkalommal fenyegette meg agresszívan volt beosztottjait.

A botrány azért is különösen kínos a baloldali jelöltnek, mert a koronavírus-járvány megváltoztatta a politikusokkal szembeni elvárásokat. A pandémia következtében ugyanis rendkívül fontos lett a munkahelyteremtés, a munkahelyek megvédése.

Ezzel értelemszerűen a borsodi időközi választás tétje is megváltozott. A Bíró-ügy éppen arra világít rá, hogy a baloldal jelöltje egyszerű megyei képviselőként sem tudott eleget tenni feladatának, így várhatóan magasabb szinten is ez lenne a helyzet.

Bíró László saját dolgozóit sem fizette ki, hogyan védené meg a munkahelyeket, hogyan teremtene újakat? – írta az Origo.





Ezeket olvastad már?
Brutális erővel csap le ránk a tél

Brutális erővel csap le ránk a tél

 Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás