Szörnyű tragédia történt az angliai Blackpoolban szeptember 6-án, amikor egy marihuánás cigarettát szívó apa véletlenül megfojtotta négy hónapos kisfiát, miután rágurult az ágyban alvás közben.

Isaac Newton élettelen testét a zaklatott édesapa csak másnap reggel vette észre. A férfi állítása szerint előző este tíz óra magasságában, a kisfiút maga mellé fektette az ágyba, majd párnákkal pakolta körül. Nem sokkal éjfél után még ellenőrizte a kisbabát, majd elszívta a füves cigarettáját és elaludt.

A mentők a helyi Victoria kórházba szállították a csecsemőt, ahol már nem tehetek érte semmit. A tragédia után a rendőrség házkutatást tartott a család házában, ahol megtalálták a kábítószert. Azonban nem volt elegendő mennyiség ahhoz, hogy vádat emeljenek a férfi ellen – írja a Mirror.

Newton úr a rendőrségi jelentés szerint a végzetes reggelen szorongott és remegett és azt mondta a tisztviselőknek, hogy az ő hibájából halt meg a fia.

Dr. Armor a vizsgálat után elmondta: „A halál oka fulladás, ami akkor következett be, amikor a felnőtt teste ránehezedett a babára.”