A kisfiú éppen a barátaival kerékpározott, amikor a tragédia megtörtént. Döbbenetes, hogy az egész közvetlenül az után történt, hogy a kisfiú kerékpározás közben megszomjazott a 40 fokos hőségben, így a srácok megálltak, hogy Samir ihasson egy kis vizet.

A The Mirror beszámolója szerint ötéves Samir Mohamed kerékpárjával az egyiptomi Tanta városában tekergett a barátaival – amely Kairó és Alexandria között fekszik -, amikor megállt, hogy igyon egy kis jéghideg vizet a 40 fokos hőségben. A kisfiú állítólag azonnal összeesett és meghalt, már a kiérkező mentősök sem tudtak rajta segíteni

Az orvosok azt mondják, hogy a kisfiú keringése omlott össze. Egy orvosszakértő elmondta, a jeges víz ivása katasztrofálisan befolyásolhatja a szívritmust.

„A nagyon hideg víz hirtelen ivása, különösen edzés vagy intenzív mozgás után, a Vagus ideg stimulációjához vezethet, amely az emberi test fő idege. Ez az ideg szabályozza a test bizonyos funkcióit, beleértve a pulzusszámot. Hirtelen zavara szabálytalan szívverést vagy szívleállást is okozhat, így azonnal veszélybe kerül az ember élete.”