Szívatják az utasokat - Máris sor áll a BKV-jegyekért





Felszámolta a Főváros az Örs vezér terén és a Rákosmente ügyfélközpontban található jegypénztárat is. A hivatalos magyarázat szerint azért, mert nincs rájuk szükség, csökken az utasforgalom. A Metropol azonban azt tapasztalta: mindkét helyszínen nagy igény lenne a személyes jegyvásárlás és ügyintézés lehetőségére.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.06.02.
bezárások

Május 31-én volt nyitva utoljára a Rákosmente ügyfélközpont, ezzel egyidejűleg az Örs vezér téren található „gomba” is befejezte a működését jegypénztárként. A hivatalos tájékoztatás szerint: a Budapesti Közlekedési Központ az utasforgalomhoz igazodóan június 1-től bezárja a XVII. kerületi Rákosmente ügyfélközpontot és az Örs vezér tere HÉV végállomáson található jegy- és bérletpénztárat.

Az élet újraindult, a jegypénztár nem

De a járvány húzodik vissza, az élet meg újraindul, így nő a forgalom mindenhol! Így ez roppant logikátlan lépésnek tűnik. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy a Rákosmentén található épületet 2019-ben adták át, és 5 évre szóló szerződést kötött róla a helyi önkormányzat a BKK-val. Ezután pedig majdnem 80 millió forintba került az ügyfélközpont felújítása és ügyfélközponttá alakítása, ezért még bizarabb a döntés.

Horváth Tamás, a XVII. kerület polgármestere a Metropolnak elmondta: Többször kértem időpontot Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy meg tudjunk egyezni az ügyfélközpont működtetésének feltételeiről, de mostanáig nem tudtam vele személyesen találkozni.„

Nem nyit ki többet Rákosmente ügyfélközpontja (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

A helyi lakosokat felháborította a döntés

A lapunk több helyi lakos véleményét is kikérte arról, hogy szerintük szükség lenne-e még a pénztárra.

Sokan ingyen utaztak a járványideje alatt, most kezdett volna el beindulni az élet, erre pont az újraindulás előtt zárják be ezt a helyet. A vírust megelőzően rengetegen álltak itt sorban: a Volánosok, a helyi lakosok, mindenki idejárt. Most csak ez a két automata működik itt szemben. Mi van hogyha elnyeli a pénzét, vagy az utolsó tízezresem van nálam és fel kellene váltanom” - nyilatkozta lapunknak N. Krisztián helyi lakos, akit felháborította, hogy bezárták az épületet.

N. Krisztián helyi lakos (Fotó: Metropol/ Nagy Zoltán)

Az interjúnk ezen pontján átvette a szót egy másik kerületi lakos.

Pont tegnap történt, egy kisfiú fizetni akart itt a gépnél, végül a fiam fizette ki neki, hogy haza tudjon menni a srác. A saját pénzén megvette neki a jegyet, mert az övét elnyelte a gép. Ott vannak a nyugdíjasok, akik nem értenek az automata kezeléséhez, honnan fognak tudni jegyet venni?„ - árulta el lapunknak T. Anna, itt élő hölgy.

T. Anna kerületben élő hölgy (Fotó: Metropol/ Nagy Zoltán)

Én 72 éves vagyok, nekem nem kellett már hosszú idő óta ide jönnöm jegyet vásárolni, azonban itt lakom, sokan használták ezt a helyet, sokszor láttam itt embereket. Valahol érthető, hogy az a magyarázat, hogy azért zárták be, mert kevesebb volt a forgalom, de ez a járvány miatt volt főként” - mondta el a Metropolnak N. István.

N. István helyi nyugdíjas (Fotó: Metropol/ Nagy Zoltán)

Az Örs vezér téren megszűnt a gomba, torlódás van az automatáknál

Budapest egyik legnagyobb tömegközlekedési csomópontján évek óta nagy forgalmat bonyolított le a jegypénztár, most mégis megszüntették a tér közepéén álló „gombát”. Sokan csak tegnap a helyszínen tudták meg, hogy már nem tudnak itt intézkedni.

Ritkán használom a tömegközlekedést, de amikor menetjegyet vásároltam, mindig személyesen tettem, mert nem igazán értek hozzá, hogyan működik ez az automata. Gyorsabb is volt mindig személyesen megvennem a jegyemet, szükség lenne ilyen jegypénztárra itt is. Én életemben most másodszor vásároltam jegyautomatából, az elsőnél is segítségre szorultam a kezelésében„ - árulta el lapunknak L. Mónika az Örs vezér téren.

L. Mónika, eddig amikor jegyet vásárolt, az mindig a jegypénztárban történt (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Március 31-ig küldik meg a következő évi nyugdíjas utazási igazolást, én még nem vagyok 65 éves, nem ingyen utazom, és ezt az igazolást szeretném meghosszabbítani. Arra kell egy pecsét, és ezt csak személyesen a jegypénztárban tudják nekem megtenni. Én a XVI. kerületből jöttem ide direkt ezért, hogy itt megcsinálják nekem. Még tudok venni mondjuk bérletet, de a pecsét nélkül a bérlet nem érvényes” - mesélte el negatív tapasztalatát Cs. Ildikó újságunk számára, aki a helyszínen tudta meg, hogy bezárt az Örs vezér téri jegypénztár.

CS. Ildikó: Van, amikor az automata nem elég (Metropol/ Nagy Zoltán)

Szomorú kép, a jegypénztár zárva, az automata leterhelve az Örs vezér téren (Fotó: Metropol/NZ)

 





Ezeket olvastad már?
„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás