Phil Brown tizenéves korában tudta meg, hogy egy ritka torokbetegségben szenved, az úgynevezett nyelőcső cricopharyngeus diszfunkcióban. Ennek hatására a nyakában található izmok nem tudnak ellazulni, ami megállítja a gázokat, és nem tudnak távozni a szervezetéből a száján keresztül. A férfi a Daily Starsnak nyilatkozott az állapotának hátulütőiről.

Sosem tudtam a barátaimmal italozni, mert ha akár egy pohár sört is ittam, nagyon kellemetlen helyzetbe kerültem, felpuffadtam és véget ért az éjszaka a számomra” – árulta el Phil a lapnak. „Ahogy öregedtem, megtanultam együtt élni vele, de változtatni akartam rajta” – tette hozzá Phil.

Húsz év szenvedés után most sikeres magánkezelésen esett át, amely hatására újra teljes életet élhet.

Phil sosem tudott a barátaival sörözni, mert számára csak szenvedést okozott az alkohol ivása /Képünk illusztráció (Fotó: GettyImages)

A férfinek az orvosok azt ajánlották, hogy emésztési zavarok és gyomorégés elleni gyógyszereket szedjen, de ezek sem hozták meg a várt eredményt. Philnek végül a közösségi média segített, ugyanis a Redditen olyan emberekről olvasott, akik szintén ebben a betegségben szenvednek. Számukra kifejlesztettek egy kezelést, amely során botoxot fecskendeznek az érintett izomba, amely ettől el lazul. Phil 1000 fontot (416 ezer forintot) fizetett a gyógykezelésért. Az első két hétben minden egyes falat ételhez vizet kellett innia, azonban 4 nap után csoda történt. Böfögött. Phil néhány hónapja már teljes életet él.

„Most már eltelt négy hónap a kúra óta, és remekül tudok már büfögni, sőt néha talán már túl sokat is” – mondta el a férfi a lapnak, aki azóta egy kampánynak is a tagja, amely a hasonló betegségek kezelésének népszerűsítését és támogatását tűzte ki céljaként.