Még mindig a palerment előtt van az a határozati javaslat, amelyet 50 ellenzéki politikus, köztük elsőként Gyurcsány Ferenc, de aztán a teljes vezérkaruk is, Jakab Péter Jobbik-elnöktől Szabó Tímeán át az MSZP-elnök Tóth Barnabásig és Kunhalmi Ágnesig mindenki aláírt. Ez a baloldal egyik legdurvább támadása a vakcinák ellen, amihez szinte valamennyi parlamenti képviselőjük a nevét adta.

A Fidesz szerint ha a baloldalon múlna, és nem lennének keleti vakcináink, ma másfél millió emberrel kevesebb lenne beoltva Magyarországon, ami sok száz, ha nem sok ezer magyar életébe kerülne, és csak sokkal később lehetne újraindítani az országot.

“ Akik hónapokon keresztül az oltás ellen kampányoltak és kamu videókkal járatták le a magyar mentősöket és kórházi dolgozókat, azok először kérjenek bocsánatot a magyar emberektől! Felszólítjuk a baloldalt, hogy azonnal vonják vissza azt az országgyűlési határozatot, amelyben ötven baloldali képviselő Gyurcsány Ferenccel az élen a kínai és orosz vakcinák felhasználásának felfüggesztését követelte!” – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.