Az asszonyt sírva hívott fel egy férfi, mondván, hogy ő a fia, a nő azonnal rájött, ez átverés. Lélekjelenlétének köszönhetően még aznap elfogták az unokázós csalót.

Egy telefon hívást kapott a Csepel-Királyerdő utcában lakó 71 éves asszony, akit a vonal másik oldalán arról próbált meggyőzni egy férfi, hogy ő a fia és nagyon gyorsan szüksége van másfél millió forintra. Az idős nő rögtön tudta, hogy nem a fiával beszél, így amíg vonalban maradt álgyermekével, mobiltelefonjáról értesítette a valódi gyermekét, aki rögtön szólt a zsaruknak.

Míg az asszony a telefonálót szóval tartotta, a csepeli rendőrök és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai több civil egységgel elfoglalták a környező utcákat, az akciót irányító készenléti csoportvezető pedig felment az asszony lakására, hogy a beszélgetést hallgatva tudja koordinálni a házhoz érkező futár elfogását – ismertetik a történteket a Police.hu oldalán.

Nem sokkal később egy taxi érkezett a ház elé, amiből egy telefonáló férfi szállt ki, és indult el a kapuban álló nőhöz. A rendőrök ekkor lecsaptak a csalóra, elfogták és megbilincselték.

https://www.youtube.com/watch?v=bk7v9F9BuPw&feature=emb_title