Az Illinois állambeli Candace Cay Ayers szeptember 3-án, hónapokkal a vírus elleni oltás után halt meg a Covid–19 szövődményeiben – adta hírül a People. A nő immunrendszere eleve gyenge volt a fertőzésekkel szemben, reumás ízületi gyulladása miatt. Ezért okolja Candace Cay Ayers családja gyászjelentésükben azokat, akik nem kérték a védőoltást.

Fia, Marc Ayers szerint édesanyja valószínűleg akkor fertőződött meg, amikor júliusban Mississippibe utazott. A férfi az amerikai hírtelevíziónak adott interjújában úgy fogalmazott: „Mi olyan család vagyunk, akik hisznek a tudományban. Hiszünk a maszkokban és hiszünk a vakcinákban. Készen álltunk arra, hogy visszatérjünk a normális kerékvágásba.”

A család elmondása szerint anyjuk, aki utolsó heteit az intenzív osztályon lélegeztetőgépen töltötte, nagyon mérges volt azokra, akik nem oltatták be magukat, nem viseltek maszkot és nem voltak hajlandók a szükséges óvintézkedéseket megtenni a járvány idején saját maguk és mások érdekében.

A családtagok gyászjelentésükben a vírus által világszerte okozott halálesetekre utalva úgy fogalmaztak: „Őt több mint 4 531 799 Covid–19-cel fertőzött személy előzte meg a halálában.”

Candace Cay Ayers szeptember 3-án, hónapokkal a vírus elleni oltás után halt meg a Covid–19 szövődményeiben.