Az MFB támogatásával vásárol új rohamkocsit a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat





Új gyermekrohamkocsit vásárol a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat az MFB segítségével. A speciális mentő az intenzív osztályokéval megegyező felszereltséget és feltételeket biztosít a beteg gyermekeknek. A Fejlesztési Bank támogatásával az alapítvány laikusoknak, így a családoknak, pedagógusoknak szóló képzéseket indít, míg a most elkészült, mindenki számára hozzáférhető oktató kisfilmek és egy gyermek elsősegélynyújtás kézikönyv közérthető formában adnak praktikus információkat. (X)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.12.
Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat MFB egészségügy

A Magyar Fejlesztés Bank (MFB) Zrt. támogatásával jut új mentőautóhoz a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat. A speciális gyermekrohamkocsi mintegy 55 millió forintba kerül, amelyhez az MFB 20 millió forinttal járul hozzá. A közhasznú alapítvány Budapesten és vidéken (Debrecen, Miskolc) 2-2 mentőautót üzemeltet, valamint a nyári, kiemelt időszakban további egy gyermekrohamkocsit a Balaton északi partján (Balatonfüred). Az intenzív osztályokéval megegyező felszereltségű és feltételeket biztosító speciális mentőautók külön-külön is 6-8 esetet látnak el naponta. A nagyfokú igénybevétel miatt a járműveket rendszeresen cserélni kell.

Az új rohamkocsi az egyik, immár 6 éve futó budapesti mentőt váltja

Az életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat azért jött létre 1999-ben, hogy különleges gyermekrohamkocsik és gyermekmentőorvosi-kocsik elindításával segítse az Országos Mentőszolgálat munkáját. Az alapítvány az elmúlt két évtizedben mintegy 55 ezer bajba jutott kisgyermeken segített, az új gyermekrohamkocsinak köszönhetően pedig továbbra is a legnagyobb biztonságban lehet ellátni, szállítani a súlyos állapotú kicsiket.

Képek forrása: MFB

Az alapítvány a gyermekmentőautók működtetése mellett oktatással és felvilágosító munkával is foglalkozik, illetve képzést nyújt laikusok (így szülők, nagyszülők, óvodai és bölcsődei gondozók) és továbbképzést szakemberek (mentősök, házi orvosok, ápolók) számára. Az MFB részvételével a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat most több, laikusoknak szánt oktatóvideót is összeállított. Az interneten, videómegosztó és közösségi oldalakon is elérhető kisfilmekből az érdeklődők az otthonok gyerekbiztossá tételével, a csecsemők újraélesztésével, légúti idegentest eltávolításával, valamint égés, forrázás esetén szükséges teendőkkel kapcsolatban kapnak praktikus információkat könnyen érthető és követhető formában.

Képek forrása: MFB

Az MFB anyagi hozzájárulásával a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat összeállít és megjelentet egy kézikönyvet a gyermek elsősegélynyújtás témájában. A laikusoknak szánt, amíg a mentő megérkezik című könyv felölel minden olyan témát, mely az újszülöttek, csecsemők és gyermekek otthoni sürgősségi ellátását segíti amíg a szaksegítség megérkezik.

Az MFB tevékenysége elsősorban a piaci hiányosságok kezelésére, a magyar vállalkozások fejlesztésére irányul, ugyanakkor elkötelezett híve a társadalom számára kiemelt értéket képviselő kezdeményezések támogatásának. A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat elkötelezett partereként olyan ügy támogatása mellett döntött, melynek révén a legtöbbet adhatja a teljes közösség számára. (X)

 





Ezeket olvastad már?
Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás