Majdnem négy évtizedet kellett arra várniuk, hogy kiderüljön, valaki óriásit hibázott. Két család életét is nagyban befolyásolta a tény, hogy évekkel ezelőtt valaki véletlen felcserélt két újszülöttet.

Alyona Romanova és Gulsina Kudrjakova 38 évesen tudták meg, hogy nem véletlenül nem hasonlítanak a szüleikre. Az igazság az, hogy rossz szülőkhöz kerültek újszülöttként. Mindketten beszámoltak a megpróbáltatásról, amit az okozott, hogy 1982-ben egy szovjet kórház orvosai rossz címkéket ragasztottak két babára. Úgy érzik, megfosztották őket attól, hogy megismerjék valódi családjukat.

Alyona azt mondta a The Sunnak, hogy a nő, aki felnevelte folyamatos támadásnak volt kitéve. Kifejezetten ázsiai vonásai vannak, mint sok embernek a hegyvidéki szibériai Tuva köztársaságban, amely tehát teljesen normális lenne, ha a szülei szláv kinézetűek lennének. A gyerekkorában elcserélt nő egész életében a könyörtelen suttogásokat kellett, hogy elviselje, hiszen a falusiaknak mindig volt egy-két kéretlen szava a családja háta mögött.

„A szomszédok pletykái nagyon bántottak” – mondta a saját boltot üzemeltető Alyona, akit a 78 éves Valentina Baulina nevelt fel, aki valójában a 67 éves Vaszilja Baimurzina által felnevelt Gulsina biológiai anyja. Édesanyja, Vaszilja úgy döntött, hogy eloszlatja a kétséget, és felvette a kapcsolatot az orosz NTV csatorna DNS-műsorával és így derült fény az óriási hibára.