Orbán Viktor kifejtette a gazdasági semlegesség fő pontjait

A miniszterelnök szerint ha Magyarország elszánja magát, akkor a gazdasági semlegességet meg tudja csinálni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.25. 17:05
Módosítva: 2024.09.25. 17:51
Orbán Viktor semlegesség gazdaság

Orbán Viktor az „Európai versenyképesség, magyarországi semlegesség” címmel tartott szerdai beszédében a világgazdaság széttagolódásának beláthatatlan következményeire, és a magyar gazdaság semlegességének fontosságára hívta fel a figyelmet. A miniszterelnök szerint a gazdasági semlegesség jelenleg mindennél fontosabb hazánk versenyképességének szempontjából.

Orbán Viktor részletesen kifejtette a gazdasági semlegesség legfőbb pontjait

A miniszterelnök azzal kezdte, hogy bevezetik a gazdasági semlegesség kifejezést a politikai és gazdasági téren is, ami annyit jelent, hogy „egyedül Magyarország dönti el, kivel üzletel. És azzal üzletel, akivel a legjobban megéri üzletelni”.

A miniszterelnök úgy véli, hogy ez a fajta gazdasági szemlélet elengedhetetlen Magyarország fellendülése szempontjából. Kiemelte: nem szabad egyik blokk alá sem kerülni.

Csak a saját értékeink alapján tárgyalunk, nem keverjük ideológiai kérdésekkel a gazdaságot. Minden égtáj felé tájékozódni kell

– fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a gazdasági semlegesség lesz a magyar gazdaságpolitika legfontosabb eleme, amivel 3 és a 6 százalék közötti gazdasági növekedési tartományban tartható az ország hosszabb távon.

Orbán Viktor felsorolta azokat a tételeket is, amelyek elengedhetetlenek Magyarország gazdasági semlegességéhez: finanszírozási semlegesség, beruházási semlegesség, piaci semlegesség és technológiai semlegesség.

A miniszterelnök szerint ha Magyarország elszánja magát, akkor a gazdasági semlegességet meg tudja valósítani.

(Ripost)

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás