Eltűnt egy idős újpesti katonatiszt, kétségbeesve keresi a családja

Elkesereddetn keresi a családja a 87 éves Sz. Pált. Az egykori katonatiszt a kórházban fekvő feleségét szerette volna meglátogatni, de út közben eltűnt.



Megosztás
Szerző: Kóré Károly
Létrehozva: 2024.09.30.
eltűnt rendőrség katona kórház

Nyugdíjas alezredes katonatisztnek veszett nyoma. A 87 éves, Újpesten lakó Pál valószínűleg a kórházban fekvő, egykor a honvédségnél adminisztrátorként dolgozó feleségét szerette volna meglátogatni, de út közben eltűnt.

A szemtanú szerint a mentő szirénázva szállította el a hajléktalant.
eltűnt
katonatiszt
alezredes
Az idős, eltűnt katonatiszt a feleségéhez indulhatott a kórházba  Fotó: RP /  Shutterstock

Az apósommal és az anyósommal napi kapcsolatban vagyunk. Pénteken, szeptember 27-én kivételesen nem beszéltünk, de szombaton fel akartuk őket keresni, és azt tapasztaltuk, hogy nincsenek otthon, és telefonon sem lehet őket elérni 

– mondta Erika, az idős házaspár menye. A család elkezdett telefonálgatni, és a mentősöktől megtudta, hogy Máriát pénteken kórházba szállították, miután elkóborolt otthonról, és idegenek hívtak hozzá segítséget.

Pál
eltűnt
katonatiszt
Pált mindenki szereti a családban

Az eltűnt alezredesért aggódik a családja

A nővérek természetesen értesítették az akkor még otthon tartózkodó Pált a házi telefonján, a nyugalmazott katonatiszt pedig elindult, majd eltűnt.

Valószínűsítjük, hogy az apósom az anyósomat szerette volna meglátogatni. Egyébként fizikailag mindketten egészségesek, gyógyszert sem szednek, ugyanakkor a mentális állapotuk már leromlott. Vannak jobb pillanataik, de stresszhelyzetben már nem mindig találják fel magukat

 – magyarázta az aggódó rokon, A család a hétvégén kapott egy olyan információt, hogy Pál iratainak egy részét megtalálták Zuglóban, ezért Újpest mellett a XIV. kerületi utcákat is végigjárják egyelőre eredménytelenül.

Az apósom eddig három éjszakát töltött az utcán, ami azért is baj, mert most már hideg van olyankor. Egy legyengült, vékony bácsi, ezért is aggódunk érte. Bízunk benne, hogy még időben megtalálják. A legnagyobb baj, hogy próbáltunk nekik a demenciájuk miatt segíteni, de nem hagyták, valószínűleg hiúságból

 – mesélte Erika.

Pállal előfordult, hogy nem emlékezett, hogy bizonyos tárgyakat hova tett, megesett, hogy órákig ült a kapuban, mert nem találta a nála levő kulcsát. Máskor elfelejtette, hogy hova indult, vagy hogy mi történt az előző napon. A szeretteit még megismeri.

A házaspárnak két unokája és négy dédunokája született.
 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás