Teljes titokban készítette a csokikirály a több százezer forintos Harry Potter-tematikájú tortát

A lajosmizsei csokikirály, Rimóczi László monumentális alkotásának nem csak az ára, a mérete is kolosszális lett oly annyira, hogy nem fért ki a cukrászda ajtaján. A mű elkészülés kémregényekbe illő volt.



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2024.07.29.
Roxfort Lajosmizse torta

A Lajosmizsén élő cukrászmester egyszer már bizonyította, hogy képes a lehetetlenre. A Rimóczi-Art Grillázs szalonba tavaly, 2023-ban lépett be egy fiatal pár az ötlettel, hogy a sztármacskájáról is híres cukrászmester építse meg nekik a Harry Potter-tematikájú esküvőjükre a Roxfort kastélyt. A szakember végül olyan részletgazdagon alkotta meg a művét, hogy az másnak is megtetszett a remekműve.

Rimóczi László másodjára készítette el a Roxfort tortát /
Rimóczi László másodjára készítette el a Roxfort tortát Fotó: Facebook/Rimóczi László

Napokig készült az alkotás

Tavaly augusztusban az országos sajtót is bejárta a torta híre, ezért nem is csodálkozik rajta László, hogy ismét megrendelték nála.

„Kaptam egy e-mailt egy nőtől, hogy egy párnak szeretné esküvői ajándékba, akik erről nem tudtak, ezért a legnagyobb titokban dolgoztunk. A menyasszony rajong Harry Potterért, és ezzel akart neki kedveskedni a megrendelő, akiről később megtudtam, hogy a menyasszony sógornője” – kezdte el mesélni László, aki arról is beszélt, hogy hosszú előkészítés előzte meg a tényleges munkát.

A kastélytorta három napig készült /
A kastélytorta három napig készült Fotó: Rimóczi László

Ez nagyon alapos munkát, felkészülést igényel lelkileg és szellemileg is, maximalista vagyok. Ennek az elkészítése – az alapanyagokkal együtt – több százezer forintba kerül, ezért a pénz felét előre elkértük. Amikor elmondtuk a megbízónknak, mennyibe kerül a torta, rögtön rávágta, hogy kifizeti

 – idézte fel László.

A kastély grillázsból készült /
A kastély grillázsból készült Fotó: Rimóczi László

A cukrászmester július közepén 3 napon át dolgozott a remekművön. Amíg László és a mestertársa visszavonult a műhelybe, addig kollégájuk az üzletben tartotta a frontot. „Gyomorgörcsöm volt, mielőtt belevágtunk. Összesen 15 kilogramm grillázst használtunk fel a megépítéséhez és egy 100×60-as falapra építettük rá. Izzasztó feladat volt, de megérte! Sokkal részletesebbre sikerült, mint a tavalyi!” – lelkendezett László.  

„Sírva fakadt”  

Nemcsak az alkotópáros, de a titokzatos nő is elégedett volt Roxfort Grillázs Kastéllyal. 

Amikor meglátta, tátva maradt a szája! Odáig volt a kastélymakettért!” – mondta a csokikirály. A monumentális műnek nemcsak a megépítése, de az elszállítása is embert próbáló feladat volt. „Olyan nagy mérete volt, hogy nem lehetett megdönteni és a bejáraton kivinni. A kétszárnyú hátsó ajtón csempésztük ki

– mondta László.

A torta több százezer forintba került. Olyan szép lett, hogy mindenkinek leesett az álla, amikor kész lett /
A torta több százezer forintba került. Olyan szép lett, hogy mindenkinek leesett az álla, amikor kész lett
 Fotó: Rimóczi László

 Ahogy a pár kiléte, úgy a menyegző helyszíne is rejtély maradt. Később, az esküvő után egy újabb levelet kapott László, ám ezúttal a házaspártól. „Iszonyatosan hálásak voltak nekünk, a menyasszony sírva fakadt, amikor meglátta a Roxfort tortát. Sajnos a lelkemre kötötték, hogy ne fedjem fel a kilétüket” – árulta el zárásként László.  

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás