„Megfájdult a hátam, az orvos azt mondta, már csak 5 hónapom van hátra”

Az orvosok fájdalomcsillapítóval hazaküldték, majd sokkoló diagnózissal hívták fel a férfit.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2024.07.17.
Módosítva: 2024.07.17.
Oliver rákgyógyszer diagnózis

Egy férfinak már csak öt hónapja van hátra, miután megfájdult a háta. Azt hitte, csak meghúzta a hátizmát, ám az orvosok lesújtó diagnózissal hívták fel.

Fotó: GoFundMe

Az orvosok ibuprofent adtak Oliver Andersonnak, és többen is elmondták neki: ez nem rák. Ám a diagnózisuk téves volt és ez lehet, hogy a férfi életébe kerül. Negyedik stádiumú tüdőrákja van, amely már áttétet képzett más szerveire is. 

A 31 éves Oliver most adományokat gyűjt, hogy a megmaradt idejében még „emlékeket tudjon gyűjteni” és minél több helyre tudjanak elmenni 27 éves feleségével, Ann-Marie-val. Oliver szeretné megújítani a fogadalmukat, és minél többet kihúzni a bakancslistájukról.

A sokkoló diagnózist 2019 augusztusában közölték vele, amikor még csak 26 éves volt. Sugárkezelésen esett át és célzott rákgyógyszereket kezdett alkalmazni, amelyek egészen a közelmúltig hatottak a tünetei enyhítésére. 

A skóciai Dunfermline-ből származó Oliver azonban idén márciusban ismét rosszul lett, homályos látása lett és szédült. Egy sor roham után az orvosok azt a szívszorító diagnózist közölték vele, hogy a rák átterjedt az agyra, a vesére, a nyelőcsőre.

„Tudom, hogy meg fogok halni és most már kaptam egy ütemtervet is. A feleségem vagy 5 hónapot tölthet velem, vagy 5 évet, de egyik sem elég. Ezért igyekszünk minél többet együtt lenni”.

Oliver 2000 fontot szeretne összegyűjteni álmai megvalósítására. Azt mondta, még életében nem volt 1000 fontja sem, így valószínűleg sírni fog, ha elérik.

Kezdetben a hátát fájlalta, fájdalomcsillapítóval hazaküldték. Ám az állapota rohamosan romlott, már alig tudott járni. Az elviselhetetlen fájdalom miatt visszakerült a kórházba, ekkor végeztek nála vérvizsgálatot és biopsziát.

„Amikor azt mondták nekem, hogy rák, azt hittem, rendben leszek, de amikor azt mondták, hogy 4. stádiumú tüdőrák, ami azt jelenti, hogy terminális, akkor a dolgok elkezdtek megváltozni az életemben” – magyarázta Oliver.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás