Magyar Péter lehet a következő baloldali politikus, akit erőszak miatt ítélnek el

A baloldalon több olyan politikus is van, akiket erőszakos bűncselekmények miatt ítélt el a bíróság. Magyar Péter lehet a következő.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.04.
Magyar Péter Fekete-Győr András erőszakkal elvesz mobiltelefon

A Ripost írja, hogy óriási botrányba fulladt a baloldal legújabb üdvöskéjének legutóbbi bulija: agresszíven viselkedett, nagyon fiatal nőket próbált felszedni, megütött egy embert és erőszakkal elvette a telefonját, amit a Dunába dobott. Mindezt később azzal fejelte meg, hogy gyanúsan foltos nadrágban - hullarészegen - dülöngélt az utcán, káromkodott és fenyegetőzött. 

Az erőszakosan viselkedő Magyar Pétert a szórakozóhely biztonsági őrei fojtófogással dobták ki a klubból. 

Másoknak ennyiért már börtön járna

Magyar Péter luxusbulija után a rendőrség garázdaság és rongálás miatt eljárást indított. A Metropol az üggyel kapcsolatban azt írta a minap, hogy hasonló esetekben szinte kivétel nélkül többéves börtönbüntetést szabtak ki a bíróságok.
A törvényi tényállás a következő a BTK. 365. paragrafusra szerint: 

Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot (…) alkalmaz (…), az rablás bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Azt, hogy Magyar Péter erőszakkal tulajdonította el a nagy értékű mobiltelefont, maga a politikus sem tagadta. Ráadásul az erőszak alkalmazását több szemtanú bizonyítja. Az egybehangzó vallomások szerint Magyar nemcsak megütötte a telefon tulajdonosát, de a tulajdonát képező készüléket szintén erőszak alkalmazásával kicsavarta, kitépte a kezéből. Így tehát a büntetőtényállás minden eleme megvalósult.

A rablást erőszakkal elkövető bűnözőkkel szemben a kialakult joggyakorlat szerint többnyire a lehető legszigorúbban szoktak eljárni a magyar bíróságok. 

A Magyar Péter által elkövetett bűncselekményhez nagyon hasonlít például egy 2016-os  rabláshoz, amikor egy 19 éves tolvaj a buszon erőszakkal elvette egy 14 éves kislány mobiltelefonját, lényegében Magyar Péterhez hasonlóan kitépte a kezéből. A gyanúsítottat gyorsított eljárásban, rablás vádjával 2 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Tele van a baloldal erőszakos politikusokkal

A Ripost korábban összeszedte, hogy a hazai baloldal tele van olyan politikusokkal , akiket erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt ítélt el a magyar bíróság. Idén februárban előbb Fekete-Győr Andrást, majd pár nappal később egy másik ügy miatt Varju László DK-s politikust találták bűnösnek. A sor hamarosan Magyar Péterrel folytatódhat?

KC1943_8825
Vádlottak padján a dollárbaloldal prominens képviselői. Varju Lászlót és Fekete-Győr Andrást is elítélte februárban a bíróság. / Fotó: Karnok Csaba
  • Varju László 2018-ban erőszakkal tört be a közmédia épületébe, ahol kéretlenül akart élő adásban szerepelni. A munkájukat végző biztonsági őrök feltartóztatták a Gyurcsány-párt emberét, aki dulakodni kezdett az őrökkel, egyiküket el is gáncsolta. A fizikai atrocitás eredményeképpen az egyik biztonsági ember nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A másodfokú bíróság súlyos testi sértés vádjában találta bűnösnek Varju Lászlót.
  • A Momentum egykori elnöke, Fekete-Győr András szintén 2018-ban, egy baloldali utcai tüntetésen gőzölt be teljesen. Az erőszakba átcsapó demonstráció során Fekete-Győr füstgránátot dobott a Parlamentet védő rendőrsorfal felé. A tüntetés során több rendőr is megsérült. A másodfokú bíróság a baloldali politikust hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt ítélte börtönre.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás