Magyar Péter-botrány: megtörte a csendet a rendőrség

Garázdaság és rongálás miatt indult eljárás a baloldali politikus ellen. Magyar Péter nagy bajba kerülhet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.04.
Módosítva: 2024.07.04.
Magyar Péter nyomozás botrány rendőrség

A rendelkezésre álló információk szerint Magyar Péter két héttel ezelőtt egy luxusbuliban hullarészegre itta magát. A baloldal legújabb üdvöskéje nagyon fiatal lányokra vadászott, egy embert megütött, majd erőszakkal elvette a luxustelefonját, amit a Dunába dobott. Később foltos nadrágban az utcán tántorgott, üvöltözött és fenyegetőzött. A hatóságok rongálás és garázdaság miatt indítottak eljárást, a Metropol megkérdezte a rendőrséget, hogy áll az ügy.

POY_2073
Magyar Péter egy buliban adta ki a kampányban összegyűlt feszültséget. Drága árat fizethet érte. Fotó: Polyak Attila

A főügyészség nyomoz

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kérdésünkre azt válaszolta, hogy az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség illetékes a kérdéseink megválaszolásában. A következő kérdéseket tettük fel az illetékes szerveknek:

  • Hogy áll jelenleg a nyomozás?
  • Sikerült-e a Dunában megtalált telefonból érdemi információt kinyerni?
  • Miért garázdaság bűntette miatt indult eljárás, amikor hasonló esetekben, ha fizikai erőszakkal veszik el valakinek a telefonját, akkor általában rablás miatt indul meg a nyomozás a feltételezett elkövető ellen?

Válaszukban dr. Domokos Réka helyettes sajtószóvivő úgy fogalmazott:

Megkeresésére tájékoztatom, hogy a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányságán elrendelt nyomozás áttételt követően a Központi  Nyomozó Főügyészségen van folyamatban. Az ügyről a büntetőeljárás eredményessége érdekében további adat jelenleg nem közölhető.

Mások ennyiért már börtönbe kerülnek

Amint a Metropol korábban beszámolt róla: hasonló esetekben szinte kivétel nélkül többéves börtönbüntetést szabtak ki a bíróságok. A törvényi tényállás a következő a BTK. 365. paragrafusra szerint: 

Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot […] alkalmaz […], az rablás bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Azt, hogy Magyar Péter erőszakkal tulajdonította el a nagy értékű mobiltelefont, maga a politikus sem tagadta. Ráadásul az erőszak alkalmazását több szemtanú bizonyítja. Az egybehangzó vallomások szerint Magyar nemcsak megütötte a telefon tulajdonosát, de a tulajdonát képező készüléket szintén erőszak alkalmazásával kicsavarta, kitépte a kezéből. Így tehát a büntető tényállás minden eleme megvalósult.

A rablást erőszakkal elkövető bűnözőkkel szemben a kialakult joggyakorlat szerint többnyire a lehető legszigorúbban szoktak eljárni a magyar bíróságok. A Magyar Péter által elkövetett bűncselekmény nagyon hasonlít például egy 2016-os  rabláshoz, amikor egy 19 éves tolvaj a buszon erőszakkal elvette egy 14 éves kislány mobiltelefonját, lényegében Magyar Péterhez hasonlóan kitépte a kezéből. A gyanúsítottat gyorsított eljárásban, rablás vádjával 2 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Magyar Péter azt hiszi, bármit megtehet

Buli, pénz és agresszió – így jellemezte Magyar Péter legutóbbi botrányát a Magyar Nemzet. A lap emlékeztet: a botrány nem sokkal azelőtt történt, hogy a Tisza Párt alelnöke átvette európai parlamenti mandátumát, vagyis Magyar Péter a választások után nem sokáig tudta leplezni valódi karakterét.

Magyar Péter már a választási kampányban is többször fenyegetőzött: volt, hogy a mise alatt kiabált a templomból kilépő polgármesternek, majd a távozó civil híveket is zaklatta. Egy másik alkalommal azt hangoztatta, hogy a Hősök terére szervezett tüntetésén sem ő, sem a szimpatizánsai nem lesznek békések.

Magyar Péter botrányos bulizásáról készült videónkat itt lehet megnézni: 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás