Még az ügyész is elsírta magát: egy 4 éves angyalarcú kislány halt meg az anyja miatt

Az anya kizárólag Mountain Dew cukros üdítővel táplálta a kislányt.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2024.05.27.
Módosítva: 2024.05.27.
Karmity elhanyagol cukorbetegség

Börtönbe zártak egy ohiói anyát, miután beismerte, hogy megölte négyéves lányát, miközben Mountain Dew-vel töltött cumisüvegekkel etette.

gyertya, gyász,
Fotó: Shutterstock

A 41 éves Tamara Bankst 13 és fél év börtönbüntetésre ítélték ezen a héten, miután bűnösnek vallotta magát a lánya, Karmity Hoeb 2022 januári halála miatt elkövetett szándékos emberölésben. A kislány édesapja, Christopher Hoeb (53) szintén bűnösnek vallotta magát akaratlan emberölésben, az ő ítélethirdetése június 11-én lesz. 

Karmity a cukorbetegséggel összefüggő szövődmények miatt a kórházban elhunyt. Az ügyész úgy jellemezte, hogy „az egyik legtragikusabb eset, amivel valaha találkoztam”. A fogai elrohadtak, mire meghalt. 

Karmity a Cincinnati Children’s Hospital Medical Centerben halt meg, miután az orvosok mindent megtettek az életéért. Kezeletlen 1-es típusú cukorbetegséggel kapcsolatos tüneteket mutatott a kislány. 

A kislányt egész életében szörnyen elhanyagolták, megtagadták tőle az orvosi ellátást és a megfelelő táplálkozást annak ellenére, hogy súlyos egészségügyi szövődmények jelei mutatkoztak – írja a Cincinnati Enquirer. 

Napokkal a halála előtt az ügyészek azt mondták, hogy Karmity „súlyos egészségügyi problémától” szenvedett, de a szülei nem hívtak segítséget, és nem vitték el a sürgősségi osztályra. Tünetei addig romlottak, amíg elkékült és elállt a légzése, és csak ezután hívta Banks a 911-et. Az orvosok rövid időre újraélesztették, de a vizsgálatok megállapították, hogy agyhalott. 

Karmity halálának oka a diabéteszes ketoacidózis volt, amely átterjedt az agyára, az ügyészek pedig elítélték Bankst és Hoebet, mivel halála megelőzhető lett volna, ha segítenek a kezeletlen cukorbetegségén. 

Ennek a gyereknek nem kellett volna meghalnia

– zárta szavait Clay Tharp, Clermont megyei helyettes ügyész. 

Az elhanyagolás, amelyet Karmity elszenvedett, még borzasztóbb annak fényében, hogy az anyjának számos egészségügyi problémája volt, és a bizonyítékok azt mutatták, hogy erőfeszítéseket tett saját egészségügyi szükségleteinek kielégítésére, miközben figyelmen kívül hagyta a lányáét. Ebbe beletartozott, hogy rendszeresen kiváltotta és új recepteket íratott fel és orvosok is látogattak a házukba.

A négyéves kislány cukorbetegsége mellett Karmity olyan betegségben is szenvedett, ami miatt elrohadtak a fogai, mert anyja szinte kizárólag Mountain Dew-vel etette cumisüvegből. Egy normál dobozos Mountain Dew majdnem 50 gramm cukrot tartalmaz. Hiába volt már 4 éves a kislány, még mindig cumisüvegből etették. És a feljegyzések szerint sosem vitték el fogorvoshoz.

Az orvosi ellátás hiánya annál is megdöbbentőbb volt, mert Banksnak több idősebb gyermeke is volt, akiket elhanyagoltak és alultápláltak, köztük egy fia, aki diagnosztizálatlan cukorbetegségben szenvedett, ami miatt kómába esett. A fia felépült, de az ügyészek azt mondták, hogy Banks továbbra sem segít neki, és soha nem vitte el semmilyen további kórházi megbeszélésre, miután újraélesztették a kómából. 

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás