Gulyás Gergely: Az Európai Bíróság a határvédelem miatt napi hatmillió forint megfizetésére akarja kötelezni Magyarországot

Az európai választások tétje, hogy milyen erősek lesznek a háborúpárti erők, vagy éppen a józan ész erői – hangsúlyozta Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.23.
Módosítva: 2024.05.23.
Ukrajna kényszersorozás Kárpátalja háború

Vitályos Eszter kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök délelőtt tartottak kormányinfót.

GULYÁS Gergely; VITÁLYOS Eszter
Fotó: Máthé Zoltán

Gulyás Gergely a szerdai kormányülésről azt mondta, a helyzet egyre nehezebb az ukrán fronton, mert az ukrán hadsereg egyre nehezebben tudja tartani a kialakult pozícióit. Kárpátalján is megkezdődött a kényszersorozás – tette hozzá a Miniszterelnökség vezetője. 

Magyarország továbbra sem ad ki senkit.

Manfred Weber, az EPP vezetője a férfiak és nők kötelező katonai szolgálata mellett állt ki – mondta. 

Magyarország abban érdekelt, hogy a NATO olyan döntést hozzon Ukrajnáról, amiből kimaradhatunk.

Az európai választások tétje, hogy milyen erősek lesznek a háborúpárti erők, vagy éppen a józan ész erői. 

Napi hatmillió euróra büntethetik Magyarországot

Magyarország a külső határvédelem fenntartása miatt szenvedhet el büntetést, és könnyen lehet, napi 6 millió forintot kell majd fizetnie – mondta Gulyás Gergely. Az ítélet megszületett, és négy nappal az EP-választás után jelentik majd be – tette hozzá. 

Vitályos Eszter az elmúlt két hétben átadott beruházásokról azt mondta, hogy már működik a Mol új, tiszaújvárosi poliolüzeme. 2,7 milliárd forintos összegben újultak meg utak. Sport- és szabadidőközpontot adták át Mélykúton – tette hozzá a kormányszóvivő. 

Már elérhető az a weboldal, amely közérthető módon mutatja be a digitális állampolgárságot.

Gulyás Gergely kérdésekre elmondta, hekkertámadások rendszeresen érnek kormányzati felületeket, de az ominózus 2022-es orosz hekkertámadás ügyében nem történt olyan, hogy érzékeny információk kerültek volna ki, bizalmas adat senkihez nem került ki. 

Hekkertámadás volt, de bizalmas adatok nem kerültek ki – tette hozzá.  

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás