30 fokos lehűléssel megérkezett a hóesés – Videó

Nem tréfál az idei április! Vagy igen?Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.04.17.
Módosítva: 2024.04.17.
havazás lehűlés erdély áprilisi

„Úgy esik a hó Kolozsváron, mint karácsonykor! 30 fokos lehűlésre ébredtek az emberek” – írja a PortalSM, mely a Facebook-bejegyzéséhez a Radio SOMEȘ Media Grup videóját is mellékelte. A bejegyzésre egy olvasónk hívta fel a figyelmet, hogy Kolozs megyében, Erdélyben havazik!

Április 17-én havazott Erdélyben (Képünk illusztráció – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

„Az óceáni blokkoló anticiklon megérkezése a következő hét első napjaiban várható. Az anticiklonikus mag megjelenése hideg levegőt vonz Európába. Ennek a régióba való érkezése instabilizálja a légkört, esők és viharok kialakulásához vezet. Szerdán egy poláris légtömeg érkezik, melynek hatására a hőmérséklet hirtelen csökkenése várható. A hideg levegő a hőmérsékleti értékeket is befolyásolja, a majdnem 30 Celsius-fokról hirtelen az évszaknak megfelelő, hűvösebb időben találjuk magunkat. Nagy figyelmet kell fordítani ezekre a lehűlésekre. A hetekig tartó meleg légtömeg uralma után a hideg magok érkezése viharok, illetve zivatarok kialakulásához vezet.
Így a héten majdnem minden régióban esni fog. (…) Ugyanakkor fagytól nem kell tartani” – írja az idojaras.ro meteorológiai portál a szomszédos ország várható időjárásáról. 

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás