Szorul a hurok: a rendőrség elfogta Gyömrőn az egyik piromániás autógyújtogatót





Nem alhatnak nyugodtan az autógyújtogatók, ugyanis a rendőrség forró nyomon van. Sikerült elfogniuk a bandából egy férfit, aki összefüggésbe hozható az autólopásokkal és a gyújtogatással.



Megosztás
Szerző: M. N.
Létrehozva: 2024.02.22.
Trabant Gyömrő kiégett autó gyújtogató autólopás

Ahogyan azt a Metropol korábban megírta, Gyömrőn sorra tűnnek el az autók, amiket pár nappal később egy elhagyatott területen találnak meg teljesen kiégetve. A helyiek szerint piromániás tolvajok állnak az ügy háttérében, ami valóban kezd beigazolódni, ugyanis a rendőrség elfogta a banda egyik tagját.

Élvezték, hogy ég az autó Fotó: Olvasói

Egy gyönyörűen felújított veterán Trabant után egy Golfot loptak el Gyömrőről, majd találtak meg teljesen kiégve. A Golf tulajdonosának a barátját korábban elértük, ő azt mondta: már nem az első alkalom, hogy felgyújtottak egy kocsit.

A barátom parkolt itt, nem messze tőlünk, Gyömrőn, a Liget lakóparkban

 – mesélte korábban a fiatal nő. 

„Bejelentették, hogy ellopták az autójukat, ám két napra rá jött a hír, hogy megtalálta valaki Úri környékén, kiégve. Nagyon sajnálták, mert tökéletesen működött, fel volt újítva, szép állapotú volt. Úgy tudom, hogy ez Gyömrőn nagyjából a harmadik alkalom, hogy ellopnak egy kocsit, majd azt felgyújtják. Itt azt beszélik, hogy két férfi lehet a tettes és hogy a rendőrség már forró nyomon van…”

A fiatal nő elmondása szerint azon a napon, amikor eltűnt a Golf, több lopás is történt… 

„14-én történt ez az eset. Hajnalban elloptak egy robogót, valamint a kisboltból is elvittek néhány dolgot, de semmi nagy értékűt. Elvileg a lakóparkban több helyen is jártak, nem tudom, bárki más károsult-e aznap. Elvitték ezt a Golfot... Ugyanezen a napon néhány perccel később találtak Gyömrő határában egy kiégett Clio1-est. A napokban történt az is, hogy egy Trabantot elloptak és azt is a 31-es mentén találták meg kiégve. Majd 16-án megtalálták ezt a Golfot is kiégve. Egyébként az autót még a felgyújtása előtt látták a környező városokban, valamint ha jól tudom, a Trabantot is, szóval előbb furikázhattak az autókkal. Ami biztos, az az, hogy három autó kiégett, mindegyik régi típusú volt” – zárta szavait. 

A piromániás bűnbandáról érdeklődtünk a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságon, így megtudtuk, hogy sikerült elfogniuk egy férfit. 

A Monori Rendőrkapitányságon több büntetőeljárás van folyamatban gépkocsilopás miatt. Egy, a bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozható férfit kollégáink a múlt héten elfogtak, egy másikat jelenleg is keresnek.

A nyomozás érdekeire tekintettel – egyelőre – egyéb információt nem áll módunkban adni

– válaszolták írásban a kérdéseinkre.

Így járt a veterán Trabant Fotó: Olvasói

Veterán Trabant lett oda

Korábban egy Trabantot égettek ki Gyömrőn. Információink szerint egy tanyáról lopták el a veterán autót. Nagyon jó állapotban volt, folyamatosan karbantartották, szeptemberben vizsgáztatták le és el szerették volna adni. Február 13-án reggel még megvolt az autó, de délutánra hűlt helyét találták. Ezután néhány nappal később megtalálták, ám olyan borzalmas állapotban, amire senki nem számított. Az autó úgy kiégett, hogy csak a váza maradt meg.


 





 





Ezeket olvastad már?
Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Sorsdöntő választás jön: 50 ezer aktivistával küzd a Fidesz a békéért - Videó!

Sorsdöntő választás jön: 50 ezer aktivistával küzd a Fidesz a békéért - Videó!

Orbán Viktor budapesti kampánykörútján: Karácsony igazi bűne a rengeteg elszalasztott lehetőség

Orbán Viktor budapesti kampánykörútján: Karácsony igazi bűne a rengeteg elszalasztott lehetőség

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás