„Én minden nap sírok” – nem ölelhette magához lányát az összetört édesapa





A szülőknek úgy kellett elveszíteniük a kislányukat, hogy még meg sem ismerhették.



Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.06.24.
gyász szülő édesapa

Egy apának a szülők legrosszabb rémálmával kellett szembesülnie, amikor halva született meg már nagyon várt kislánya. 

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Jól lehet a férfiakról úgy tartják, sosem sírnak, de Ben Moorhouse lánya tragikus elvesztése óta minden egyes nap sír. A nyugat-yorkshire-i Halifaxban élő 40 éves Ben azért beszélt fájdalmairól, mert szeretné elérni, hogy a halva születés ne legyen tabutéma, és segíteni akar a szenvedőknek abban, hogy megnyíljanak.

„A férfiakat másképp kezelik, ha halva születésről van szó. Tapasztalatom szerint a férfiakról azt gondolják, hogy ők az erősek, soha nem sírnak... de én minden nap sírok Kallipateira-ért” – kezdte Ben szívszorító nyilatkozatát. 

Ben élettársával, Gaynor Thompsonnal és hároméves fiukkal, Apollonnal él. Gaynor terhessége egyébként teljesen normálisan zajlott, egészen a szülés előtti utolsó hetekig. 

„Megkértek minket, hogy menjünk be a rendszeres vizsgálatokra, azt mondták, hogy minden rendben van. De egy héttel később megkaptuk a lesújtó hírt, hogy a szíve leállt. A trauma nem múlik el egyik napról a másikra” - tette hozzá az összetört szívű édesapa. 

Kallipateira halála után, Gaynor egyszer még el is vetélt. Így a szülők úgy döntöttek létrehoznak egy alapítványt, ami a Kallipateira Moorhouse nevet kapta. A jótékonysági szervezet célja, hogy kutatásokkal segítsen megmenteni a babák életét, és támogassa a veszteséget átélt szülőket.

(VIA)









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás