Fotókon a volt köztársasági elnök utolsó útja: így helyezték végső nyugalomra Sólyom Lászlót





A Fiumei úti sírkertben temették el az október 8-án elhunyt Sólyom Lászlót.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.18.
Sólyom László búcsúbeszéd temetés

Az Alkotmánybíróság első elnökét a Fiumei úti temetőben, a nemzeti emlékhely 10-es parcellájában, felesége mellett helyezték örök nyugalomra római katolikus szertartás szerint. A  politikus búcsúbeszédét Landi Balázs, a volt államfő titkárságvezetője, tanítványa, Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának egyetemi docense tartotta. Mindebben többek közt arról beszélt: Sólyom László annyira megbecsülte az ajándékba kapott élet értékét, hogy "újra és újra meghalt érte", először felesége, Erzsébet halálát követően.

Sólyom László temetése, MTI
Landi Balázs búcsúbeszédet mond  Fotó: MTI

Landi Balázs kiemelte: ha visszatekintünk Sólyom László tartalmas élete különböző, mind okait, mind módját tekintve eltérően meghatározó életszakaszaira, lehetetlen egyetlen jelzőt, legyen az akár a tudós, akár az alkotmányos, vagy éppen az elvhű kiemelni, mert valójában mindezek együtt jellemeznék őt. 

Lényegtelen a jelző, ember volt, aki egyszeri és megismételhetetlen, és ennélfogva önmagában méltóságteljes érték. Amiben ugyanakkor mégis kitűnt, hogy ő ezt az ajándékba kapott értéket halála pillanatáig tudatosan megélte, őrizte, képviselte és gyarapította

– fogalmazott.

A temetésről összeállított galériánk az alábbi képre kattintva nézhető végig.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás