Újabb migránsgyilkosság Franciaországban





Az elkövető egy 17 éves elefántcsontparti illegális bevándorló...



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.19.
Módosítva: 2023.10.19.
migráns gyilkosság Franciaország

A Franciaország északi részén található Lille városában holtan találtak rá az otthonában egy 68 éves nyugdíjas ápolóra. A nő meztelenül, elvágott torokkal, vérbe fagyva feküdt a konyhájában. A sikoltozását többen is hallották a környéken, egy szomszéd pedig szemtanúja volt annak, ahogy egy fiatal fekete férfi csurom véresen kiront a házból és elszalad – írja a BFMTV francia hírtelevízió online kiadása.

Újabb migránsgyilkosság Franciaországban: egy 68 éves nő torkát elvágták

A rendőrség tájékoztatása szerint gyilkosság történt, melynek egyetlen gyanúsítottja a menekülő fekete férfi. Őt Mohamed B. néven azonosították, 17 éves, elefántcsontparti illegális bevándorló, a menekültkérelmét korábban többször elutasították. Az ellene indított hajtóvadászat hamar eredményre vezetett: csütörtök hajnalban egy sikátorban sikerült elkapni, szemeteskukák mögött bujkált. Jelenleg előzetes letartóztatásban van, kihallgatás alatt áll.

Meg nem erősített hírek szerint az áldozat épp egy biciklitúráról ért haza, amikor a támadója besurrant a bejárati ajtón. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy rablógyilkosság történt, ugyanakkor az a tény, hogy az áldozatot meztelenül találták, felveti a nemi erőszak gyanúját is. A körülményeket igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálják. 

A meg nem nevezett 68 éves áldozat egy lille-i idősotthon ápolójaként dolgozott, tavaly előtt vonult nyugdíjba, négy gyermek édesanyja. „Nagyon aktív ember volt, nagyon közel állt a családjához” – mondta el róla egy szomszéd a sajtónak.

A helyi lapok külön kiemelték, hogy a történtek kísértetiesen hasonlítanak egy 2022 márciusában történt lille-i gyilkossághoz. Akkor szintén egy illegális migráns ölt meg az otthonában egy nyugdíjas nőt, akit meztelenül, vérbe fagyva találtak meg a fürdőkádjában. 

Franciaországban jelenleg a legmagasabb szintű terrorkészültség van érvényben, miután múlt hét pénteken egy iszlamista merénylő lefejezett egy iskolai tanárt, másik két kollégáját pedig életveszélyesen megsebesítette. Bombafenyegetés miatt kedden néhány órára le kellett zárni a versailles-i palotát is.

Hétfő este Belgiumban is terrortámadás történt, melyben két svéd futballszurkoló vesztette életét. Azt a cselekményt az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára. Az elkövetőt kedden lelőtték.

Gerald Darmanin francia belügyminiszter egy hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az izraeli–palesztin konfliktus október 7-i kiéleződése óta 102 embert tartóztattak le antiszemita cselekmények vagy terrorizmusra való felbujtás miatt.

Szombaton őrizetbe vettek Párizs agglomerációjában egy észak-afrikai bevándorlót, aki több idős nőt megerőszakolt egy helyi kórház idősgondozási osztályán. Az áldozatok közül egy néni nem élte túl a bestiális bűncselekményt, szívrohamot kapott és összeomlott a keringése a sokkoló események közben – írja a Le Parisien francia hírportál.

Az Argenteuil város központjában található Victor Dupouy kórház 

Sajtóbeszámolók szerint a Samir B. néven azonosított elkövető teljesen akadálytalanul sétált be szombat este a Párizs tőszomszédságában található Argenteuil város egyik kórházába. Miután bejutott, egyenes a geriátriai (idősgondozás) osztály felé vette az irányt, ahol először egy 93 éves, majd egy 95 éves nénit erőszakolt meg. Egyikük szívrohamban meghalt, másikukban viszont volt annyi lélekjelenlét, hogy riassza az intézmény személyzetét.

A biztonsági őrök a második áldozat szobájában fogták el az elkövetőt, aki épp egy ablakon keresztül igyekezett kereket oldani. A kiérkező rendőrök a férfit őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték. A helyszínt átvizsgáló bűnügyi nyomozók mindkét áldozat ágyában megtaláltak a férfi testnedveit.

Az ügyészség tájékoztatása szerint Samir B. nem volt ismeretlen a hatóságok számára, korábban három alkalommal vették őrizetbe szexuális zaklatással kapcsolatos bűncselekmények miatt. A francia lapoknak nyilatkozó szakértők szerint a mostani eset kapcsán legalább hét év börtönbüntetésre számíthat.

Az érintett kórház belső vizsgálatot indított annak kiderítése érdekében, hogy az elkövető miként tudott észrevétlenül bemenni az épületbe. Úgy tudni, szeptemberben egyszer már megpróbált bemenni, de akkor a biztonságiak feltartóztatták és átadták a rendőrségnek.





 





Ezeket olvastad már?
Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás