Ne lepődj meg, ha elhúz melletted a Taxi című film legendás Peugeot-ja





Egy magyar családapa a kisfiával együtt készítette el a legendás járművet, mindezt úgy, hogy semmilyen képzettségük nem volt ehhez, pusztán az autók iránti rajongásuk, ám az határtalan.



Megosztás
Szerző: J.K.
Létrehozva: 2023.09.13.
Módosítva: 2023.09.13.
taxi Peugeot Sülysáp másolat

Idén márciusban jártunk Lénárt Jánosnál Sülysápon, aki a fejébe vette, hogy elkészíti saját és kisfia egyik kedvenc filmjében, a Taxiban látható legendássá vált Peugeot-nak a másolatát, replikáját.

Nem volt semmilyen különös célunk, pusztán a magunk szórakoztatása és persze maga a kihívás. Akkor azzal nem számoltam, hogy ez ennyire nehéz lesz és ennyi ideig fog tartani, de újra megcsinálnám minden viszontagság ellenére. A sportban és az életben is a soha fel nem adás motivál, ez sokat segített ebben a kalandban, küldetésben is

– kezdte mondandóját János, aki nem mellesleg világbajnok kempos és WFC Ökölvívó Európa bajnoki övet is elnyerte nemrégiben. A harcművész elárulta, hogy tavaszi beszélgetésünk után többen is megkeresték és segítséget ígértek neki, ám ezekből semmi sem lett és csaknem magának kellett elkészítenie a másolatot.

„A családomon kívül ketten segítettek, az egyik egy 3D-s nyomtatással foglalkozó személy, illetve a másik, akitől a fehér festéket kaptam. Arra nem számítottam, hogy ezzel lesz a legtöbb munka és ilyen nehéz egy szürke autóból fehéret varázsolni, persze előtte sosem foglalkoztam fényezéssel, festéssel” 

– fogalmazott Lénárt János. 

A festés okozta a legnagyobb gondot Jánosnak a replika készítésekor  Fotó: Lénárt János

A replika készítője arról is beszélt, hogy szintén kihívás elé állította, hogy nem voltak kész adatai, méretei a filmben lévő autóról és bár elérte annak tervezőjét, készítőjét Dylan Gutiee-t ő 3000 euró ellenében segített volna.

Ennyiből három ilyen autót vehettem volna, így maradt a film aprólékos kikockázása, a szemmérték használata, ám a semmiből jelentkezett egy személy, aki kész adatokkal szolgált. Büszke voltam, hogy ezek alig tértek el az én becsléseimtől

 – fejtette ki az apuka, aki abba is beavatott minket, hogy az autó mindenre képes, amire a filmes társa, sőt már le is vizsgáztatta, forgalomban is használható a replika.

„Az elején számoltam, hogy mennyi pénzt költök rá, aztán abbahagytam, ám a sok munkaóra, kutatás, utánajárás abszolút megérte. Amikor elkészült, akárcsak egy újszülöttet a szülei, úgy bámultuk az alkotásunkat a fiammal”

– osztotta meg lapunkkal a civilben muay thai edzőként dolgozó János, aki márciusban elmondta, hogy ha elkészül a jármű, meghívja Samy Nacerit, aki a filmben a turbó taxi sofőrjét alakította. 

Samy Naceri a Taxi című film első részében Fotó: Jelenet a Taxi című filmből

Még tavasszal íméleztünk, akkor nyitott volt a dologra, de amíg azt autón dolgoztam, nem beszéltünk, most fogom majd újra felvenni vele a kapcsolatot, az utazás, szállás, egyéb költségeit én fogom állni

– zárta gondolatait Lénárt János.





 





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás