„Még reménykedünk!" – 14 éve keresi nyomtalanul eltűnt fiukat a vecsési család





Az Ackermann család 14 éve haza várja a szeretett Dávidot, aki 18 éves korában tűnt el a Margitszigetnél.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.09.13.
Módosítva: 2023.09.13.
margitsziget rendőrség család eltűnt keresik

2023. szeptember 11-én volt 14 éve, hogy eltűnt Ackermann Dávid, az akkor 18 éves fiatal. Dávidot azóta is haza várja családja. „Minden segítség nagyon jól jön!” – mondta a Metropolnak Ackermann Józsefné a történtekkel kapcsolatban. 

Dávidot 14 éve haza várja a családja  Fotó: Ackermann DÁVID-ot keressük / Fb / Ackermann Józsefné engedélyével

Ackermann Dávid 2009. szeptember 11-én péntek este tűnt el a Margitszigeten. Az édesanyja korábbi elmondása szerint Dávid 5 óra körül indult Budapestre vecsési otthonukból, a kapuban még össze is futottak. Évek teltek el azóta, hogy megígérte, még az este hazaér. Eltűnése előtt közvetlenül barátnőjével és annak barátaival kimentek a Margitsziget egyik mólójához, ahol este 8 óra tájt még sétálgattak és beszélgettek. Nem sokkal később Dávid lemaradozott a társaságtól. Egy ideig még velük sétált, de végül annyira lemaradt, hogy teljesen különvált tőlük.

Ezután barátai keresni kezdték Dávidot, akit sehol sem találtak. A fiút hiába keresték mobiltelefonján, az ki volt kapcsolva már akkor este, nem sokkal az eltűnése után.

Másnap reggel a helyi rendőrség előtti egyik padon találták meg Dávid pénztárcáját, benne minden iratával. A mobiltelefonjára valamivel később egy hajléktalan férfi bukkant rá. A hajléktalan állítása szerint a készülék külső váza össze volt törve, ezért a férfi vett rá új borítást, majd egy ideig használta, azonban hamarosan ellopták tőle az eszközt. Arról fogalma sem volt, hogy kié a viharvert, de megtalált mobil.

Dávidnak közösségi oldalán üzent családja  Fotó: Ackermann DÁVID-ot keressük / Fb / Ackermann Józsefné engedélyével

Az Ackermann család immár 14 hosszú éve keresi a szeretett Dávidot, akit közösségi oldalukon köszöntettek fel korábban:

Dávid! Az isten éltessen 32. születésnapodon, bárhol vagy! Mi mindig várni fogunk, soha nem adjuk fel!

– írta édesapja, Ackermann József.

A vecsési fiatalt azóta is hazavárja édesanyja, édesapja és testvére. A történtek óta a család egy magánnyomozót is felfogadott, akinek a segítségével mindegy egyes lehetőséget igyekeztek megpróbálni a fiú felkutatására.

Dávid a 2009-es ballagásán  Fotó: Fb / Ackermann Józsefné engedélyével

Egy névtelenséget kérő adományozónak köszönhetően a szülők egymillió forintos nyomravezetői díjat is felajánlottak annak, aki segít a fiuk nyomára bukkanni. Aki tehát bármit tud az eltűnt Ackermann Dávidról, az erre létrehozott honlapon tudja bejelenteni.

A Metropol megkeresésére Dávid édesanyja elmondta:

Még reménykedünk! Bízunk abban és hisszük, hogy meg kell legyen Dávid! Minél többen látják a fotóját, annál nagyobb az esélye, hogy megkerüljön! Minden segítség nagyon jól jön!





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás