Orbán Viktor a Tranziton: magyarnak lenni gyönyörű küldetés – Videó!





Orbán Viktor is részt vett a Tranzit fesztiválon Tihanyban, ahol többek között az ország előtt álló feladatokról beszélgetett.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.25.
Módosítva: 2023.08.27.
Orbán Viktor gondolkodás liberális magyar nyelv kormányfő

A kormányfő szerint erről a kérdésről vannak színvonalas viták. Egyesek felteszik a kérdést, hogy jó-e a demokráciának, ha egy párt ilyen többséggel, ilyen hosszú ideig van hatalmon. A magyaroknál a méretből fakadóan állandó az a folyamat, hogy mindig kialakul egy egységes párt egy domináns korszakban – mondta Orbán Viktor. Ez történt a dualizmus idején, a két világháború között is, és ez történt volna a második világháború után is – monda a kormányfő. 

A nagy külső erők elleni harcok idején, mint most, az emberek keresik azokat az egységes pártokat, amelyek meg tudják védeni őket – mondta Orbán Viktor. Nemzetközi szinten is van példa arra, hogy egy-egy párt hosszú évtizedekig van hatalmon, Bajorországban a CSU is negyven éve van hatalmon – tette hozzá. 

Orbán Viktor a baloldalról azt mondta, hogy a futballban az amatőrök és a profik között egy éles választóvonal van. Az amatőrök átláthatatlan módon űzik ezt a játékot, míg a profik oda futnak, ahol a labda lesz. Az utóbbi a legfőbb különbség. Távlatkülönbség van a kormánypártok és a baloldal között – mondta a kormányfő. Azonban az amatőr csapatoknak is vannak finanszírozói, és nagy világerőket képviselnek – tette hozzá. „Soros György sem fut össze a Facebookkal” – fogalmazott.

A baloldalnak a nemzeti gondolkodáshoz való kötődése történelmileg sem erős, ezért a nagy világdivatokhoz próbálják illeszteni Magyarországot. Ezzel szemben a jobboldal a nemzeti érdekek mentén politizál – tette hozzá. 

 

Dávid és Góliát küzdelme

A kormányfő úgy látja, a baloldal globálisan a Góliát, míg a jobboldal a Dávid. A legutóbbi választáson többszörös média- és pénzügyi fölényben volt a baloldal a nemzeti erőkkel szemben – fogalmazott a kormányfő.  

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy először tisztázni kell, hogy az országot a sajátunknak tekintjük-e, és mi a hozzá fűződő viszonyunk. Fel kell tenni a kérdést, hogy adódik-e számunkra valamilyen kötelesség ebből a tényből? A kormányfő szerint sokfajta módon lehet magyarnak lenni, de a legfőbb kérdés, hogy ezt a küldetést máshol is látják-e. Csak egyetlen esetben nem tűnik el a magyar nyelv, a kultúra és történelem, ha azt fenntartjuk – tette hozzá. Egy angolszásznak és egy németnek nincs ilyen küldetése. Ahhoz, hogy magyar nyelv legyen, azt fenn kell tartani. 

ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Tranzit politikai fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 25-én. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mi a közös a kommunistákban és a liberálisokban?

A kormányfő arról is beszélt, fontos dolog olyan helyen tanulni, ahol folyamatosan okos emberek között lehet lenni, mert sokat lehet tőlük tanulni. Ilyen volt az 1980-as évek közepe is. Egy ilyen helyzetben mindent meg lehetett tanulni. 

A liberálisokkal és a kommunistákkal azért van nehéz dolgunk, mert első látásra ezek nagyon távol vannak egymástól – ismertette a kormányfő. A gond, hogy nálunk a rendszerváltás után a kommunisták liberálisok lettek. „Az ember rájött arra, hogy a választóvonal az ember megértésénél van. A kommunisták és a mostani liberálisok között egyezés van abban, hogyan látják az embert. Most a liberálisok és a baloldal azt mondják, hogy az életben te magad vagy legfontosabb”. 

 

Via Ripost





 





Ezeket olvastad már?
Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

„Búcsúzz el apától!” – mondta 3 éves fiának a nő, mielőtt gyermekével és önmagával is végzett

„Búcsúzz el apától!” – mondta 3 éves fiának a nő, mielőtt gyermekével és önmagával is végzett

„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás