Ennek a szakmának is lőttek: újabb helyre tört be a mesterséges intelligencia – Videó!





A Chat GPT sikere töretlen. Egy pár pedig nemrégiben egy különleges alkalmon tesztelte a programot.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.07.04.
Módosítva: 2023.07.04.
mesterséges intelligencia AI esküvő

A Chat GPT hatalmas népszerűségnek örvend, mindössze két hónappal az elindítása után már 100 millió havi aktív felhasználóval rendelkezett, ez a szám pedig egyre csak nő.

esküvő házasság frigy sablon
A szertartást a mesterséges intelligencia vezette – Fotó: Pexels

A ChatGPT az OpenAI nevű cég mesterséges intelligencia rendszere egy nagy nyelvi modellel rendelkező chatbot, amely a felhasználók kérdéseire képes intelligensnek ható válaszokat adni. A ChatGPT-t betanították arra is, hogy a felhasználókkal társalgási stílusban kommunikáljon. Szombaton pedig egy pár élesben is kipróbálta, méghozzá az esküvőjén.

Az egybekelés helyszíne a történelmi Morrison-templom volt, amely az 1800-as években épült. Az akkori építtetők el sem tudták képzelni, hogy több száz évvel később egy ilyen nagy dolog fog történni ezen a helyszínen. Ugyanis az esküvő szertartását a mesterséges intelligencia vezette, amelyet egy hangalkalmazáson játszottak le. A robot így köszöntötte az egybegyűlteket:

Köszönöm mindenkinek, hogy ma velünk ünnepli Reece Wiench és Deyton Truitt rendkívüli szerelmét és egységét.

A szertartást Colorado államban tartották, ahol nem szükséges engedély az esketéshez, így a menyasszony édesapja, Stephen Wiench ötlete alapján a ChatGPT-t kérték fel erre a megtisztelő feladatra. A család elmondása szerint először a robot habozott, hogy elvégezze-e a nagyon emberi feladatot, mivel:

Sajnálom, ezt nem tudom megcsinálni. Nincs szemem, nincs testem, nem tudok megjelenni és levezetni az esküvőtöket.

Azonban miután a násznép elkezdte használni a ChatGPT-t, amely más AI botokhoz képest kifinomultságáról és személyre szabottságáról ismert, a pár készen állt arra, hogy egybekeljen. A család személyes részleteket táplált be a botba, amely aztán beleszőtte ezeket az ötleteket a szertartásba, olyan mondatokat illesztve a szükséges szavak elmondásába, mely személyesebbé tette az egész ünnepséget.

A pár elárulta, hogy az esküvőt néhány nap alatt szervezték meg, a 30 vendégnek pedig egy mesterséges intelligencia által generált meghívót küldtek ki – írja a People.

Mutatjuk, így zajlott a szertartás:

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás