Kiderült, maffiabosszú dönthette porba a munkácsi turult





Sarkadi József továbbra is börtönben marad - értesült a Magyar Nemzet.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.06.10.
Módosítva: 2023.08.04.
munkács munkácsi turulszobor maffia

Börtönben marad a munkácsi turulszobrot ledöntő, a cigarettacsempészetben is érdekelt kárpátaljai Baloga klán debreceni kapcsolata. A kisstílű, de nagy lábon élő Sarkadi József, egykori ukrán vámparancsnok esetében most hosszabbította meg a letartóztatást a Debreceni Járásbíróság - írja a Magyar Nemzet.

Fotó: Magyar Nemzet

A Debreceni Járásbíróság meghosszabbította Sarkadi József letartóztatását, a volt ukrán vámos az elsőfokú bíróság tárgyalás-előkészítés során hozott határozatáig, de legfeljebb augusztus 18-ig rács mögött marad – értesült a Magyar Nemzet. 

A férfi lassan egy éve van előzetesben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési bűncselekmény gyanújával, bukása azonban messzebb és magasabb pozícióban lévő ukrán személyekre is kihathat.

Dubai–Debrecen cigarettajárat

Debrecen, 2022 augusztusa. Teherszállító repülőgép landol a helyi repülőtér betonján. Egyenesen Dubaiból érkezik. Az ilyenkor szokásos határőri ellenőrzés és a vámkezelés után a repülőgép szállítmányát átrakodják négy lengyel kamionba, majd a kis konvoj elindul. Ám percekkel később a repülőtér területét éppen elhagyó kamionokra lecsapnak a NAV nyomozói és járőrei

A kamionokból, autóalkatrészek közé rejtve, előkerül 23 millió szál, az Egyesült Arab Emírségekben gyártott, adózatlan cigaretta. A NAV szerint a költségvetésnek okozott kár három és fél milliárd forint.

Sarkadi Józsefet, aki a gyanú szerint a csempészáru szétterítését szervezte, a debreceni Nagyerdei körúton található hotel recepcióján fogja el és veszi őrizetbe a nyomozó hatóság – vélhetően már félt hazamenni, külföldre akart szökni. Két napra rá Sarkadit a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója – a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség indítványa alapján – bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt letartóztatja. 

Három feltételezhető társa ellen a Debreceni Járásbíróság európai, valamint nemzetközi elfogatóparancsot adott ki, amely jelenleg is érvényben van. A lengyel Dylczyk Ireneusz, az orosz Pisarev Dimitrij és az ukrán Stont Volodimir ugyanis a mai napig szőkésben van.

A teljes cikket ide kattintva a Magyar Nemzet oldalán olvashatjátok el.





 





Ezeket olvastad már?
Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás