5 tipp a lézernyomtató költséghatékony működéséhez





A lézernyomtatók igen magas hatásfokkal képesek nyomtatni, ugyanis rövid idő alatt jó néhány oldalt nyomtatnak ki. Mivel a tonereket ritkán kell cserélni bennük, a működtetésük költséghatékonynak mondható – de persze mindig lehet valami még olcsóbb. Néhány egyszerű lépéssel még inkább takarékosan üzemeltetheted a lézernyomtatódat anélkül, hogy a minőség vagy a hatékonyság csökkenne! (x)



Megosztás
Szerző: PR-cikk
Létrehozva: 2023.06.19.
Módosítva: 2023.06.19.
nyomtatás pr-cikk dokumentum

Ezt teheted, hogy még ritkábban kelljen cserélned a tonert:

Használd a nyomtatási beállításokat! A legtöbb nyomtatóprogram lehetővé teszi a különböző nyomtatási beállítások testreszabását, az emberek zöme azonban ezeket tökéletesen figyelmen kívül hagyja. Válassz olyan beállításokat, mint például a kétoldalas nyomtatás, egyszerű dokumentumokhoz az alacsonyabb minőségű nyomtatás vagy a fekete-fehér mód. Ezek jelentéktelen apróságnak tűnnek, de hosszú távon kifizetődnek.

Printer,And,Computer.,Office,Table
Fotó: FabrikaSimf

Válaszd a kompatibilis tintapatronokat! Amikor a tintapatronokat választod a lézernyomtatóhoz, keresd a kompatibilis változatokat, amelyek a gyárihoz hasonló minőségűek, mégis kedvezőbb árúak. Az eredeti Samsung tonerhez is találsz megfelelő alternatívát, amivel költséghatékonyabbá teheted a Samsung nyomtatód működését.

Tervezd meg a nyomtatási feladatokat! Ne nyomtass mindent automatikusan, inkább tervezd meg a nyomtatási feladatokat, hogy minimalizáld a felesleges nyomtatást. Ellenőrizd a dokumentumokat, mielőtt kinyomtatnád őket, hiszen nem mindig van szükség minden egyes oldalra. Szintén spórolhatsz azzal, ha két oldalt nyomtatsz egy lapra kicsinyítve, amennyiben még olvasható marad a dokumentum.

Rendszeresen takarítsd és tartsd karban a nyomtatót! A lézernyomtatók hosszabb élettartamához és hatékony működéséhez nagyban hozzájárul, ha vigyázol rájuk. A tisztítás segít megelőzni a tintafoltokat és a minőségi problémákat. Olvasd el a nyomtató kézikönyvét, hogy megtudd, milyen karbantartási lépéseket kell végrehajtanod, és tartsd be a javasolt időpontokat.

Figyeld az akciókat! Egy akciós HP toner jelentősen olcsóbb lehet, mint normál esetben, ezért érdemes folyamatosan figyelni az akciókat, és akkor is megvenni a jó áron kínált tonert, amikor épp nem kell – sokáig eláll, és így is pénzt takaríthatsz meg!

Ha ezekre az apróságokra odafigyelsz, egészen sokat spórolhatsz a nyomtató fenntartásán!

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás