Zápor, zivatar, lehűlés: továbbra sem jön vissza a szép idő







Megosztás
Szerző: sv
Létrehozva: 2023.05.14.
Módosítva: 2023.05.14.
időjárás időjárás előrejelzés

Május elején megörvendeztetett bennünket az időjárás a meleg, tavaszias levegővel, az utóbbi pár napban azonban ismét kabátban és gumicsizmában kellett járni-kelni. Heves esőzések és lehűlés jellemezte az időjárást, ám az elkövetkezendő napokra sem érdemes kirándulást szervezni. 

Fotó: Köpönyeg.hu

Vasárnap egyébként délnyugat felől beborul az ég, és fokozatosan egyre többfelé várható eső, zápor, néhol beágyazott zivatar is lehet. A Tiszántúlon viszont estig csak elszórtan lehet csapadék. 13-16 fok körüli értékeket mérhetünk – írja a Köpönyeg.

Hétfőn is marad az erősen felhős idő, és többfelé, főleg délen és keleten számíthatunk újabb, akár kiadós esőzésre, záporokra, zivatarokra. 13 és 19 fok között változik a hőmérséklet, a délkeleti szél pedig megélénkül.

Kedden és szerdán tovább folytatódik a csapadékos május. Dél felől több hullámban érkezik nedves levegő, ezért mindkét nap számos helyen alakul ki eső, zápor, néhol felhőszakadással kísért zivatar. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. Legfeljebb 15-17 fok körüli maximumok várhatók.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás