Újra megtörtént a borzalom: tanárai és a gyerekek lelövését tervezte a szekszárdi nyolcadikos





Hihetetlen, hogy újra megtörténhetett.



Megosztás
Szerző: sv
Létrehozva: 2023.05.19.
lövöldözés gyerek iskola

Eddig azt hittük, hogy az iskolai lövöldözések hazája elsősorban Amerika, és hogy Magyarország ez alól a probléma alól mentességet élvez. Most azonban csak kapkodjuk a fejünket a hírekre figyelve, és elborzadunk attól, hogy mi történik a környezetünkben. Újabb iskolai lövöldözést terveztek, ezúttal egy nyolcadikos diák levelezett az ötleteiről. 

Fotó: Babits Mihály Általános Iskola Szekszárd Facebook-oldala

Meg nem erősített információk szerint a Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola diákjai hétfő reggel azzal a hírrel szembesültek, miszerint az egyik nyolcadikos fiú a megölésüket tervezi. Emiatt azonnali szülői értekezletet hívtak össze, hogy megbeszéljék a továbbiakat – tudta meg a Tények

Egy 14 éves fiú vasárnap éjjel arról levelezgetett az egyik osztálytársával a Messengeren, hogy több tanárt és diákot is megölne. Megnevezte azokat a tanárokat és diákokat, akiket édesapja fegyverével könnyűszerrel megölhetne. Az üzenetről azonban tudomást szerzett a címzett édesanyja, aki nyomban felkereste a helyi rendőrkapitányságot, és jelentette az esetet. Ezt követően a rendőrök előállították a Szekszárd mellett élő fiút, a hatóságoknak azonban ezzel kapcsolatban nem áll módjukban információt megosztani. 

Nem sokkal később az iskola a Kréta rendszeren keresztül üzenetet küldött a szülőknek.

Tisztelt Szülő! Az iskolánk egy tanulóját érintő üggyel kapcsolatosan felvettük a kapcsolatot a rendőrséggel. A levelünkre válaszolva a következő tájékoztatást kaptuk Szabó Zoltán r. ezredestől, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettestől: „Levelére válaszul tájékoztatom, hogy hatóságunk állampolgári bejelentés alapján ismeretlen tettes ellen indított eljárást lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett miatt. Az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható, hogy a szóban forgó Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola tanulóit, munkatársait, vagy egyéb személyeket fenyegető veszély, vagy egyéb intézkedésre okot adó körülmény az üggyel összefüggésben nem áll fenn. Amennyiben a jövőben bármely eljárásunk során olyan információk jutnak tudomásunkra, melyek az oktatási intézmények biztonságával kapcsolatosak, arról – a szükséges intézkedések megtétele mellett – soron kívül tájékoztatást adunk.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás