Segítenek, hogy minél többen menjenek el szűrésre





A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1985 óta dolgozik azon, hogy széles körben ismertté tegye: "a daganat megelőzhető, a betegségből meg lehet gyógyulni." A prevencióban végzett munkájukhoz szükségük van az adóból felajánlható 1 százalékokra is! Az alapítvány igazgatójával, Vajda Mártával beszélgetett a Metropol.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.05.09.
1% SZJA adó alapítvány

Az szja-törvény szerint lehetőségünk van arra, hogy a befizetett adónk egy részéről magunk rendelkezzünk. Az adónk 1+1 százalékát felajánlhatjuk civil szervezeteknek, valamint vallási közösségnek. A személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról legkésőbb május 22-ig rendelkezhetünk, akár az szja-bevallástól függetlenül is.

számítógép, számológép, számol, számítás, adó, befizetés, fizetés, befizet, kiszámol, kalkulál, szja,
A személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról legkésőbb május 22-ig rendelkezhetünk, akár az szja-bevallástól függetlenül is – Fotó: Pixabay.com

Az első hazai civil rákellenes szervezet A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1985 óta működik Magyarországon

– hívta fel a figyelmünket Vajda Márta igazgató.

A 37 éves közhasznú alapítványt orvosok és művészek alapították az Országos Onkológiai Intézetben 1985-ben. Népszerű programjaival az elmúlt évek alatt számos szakmai és társadalmi igénynek tett eleget. 2018. augusztusa óta a szervezet Csepelen működik.

A rák megelőzhető, a daganatos betegség gyógyítható, ha megelőzéssel foglalkozunk, és ezért tesz nagyon sokat A rák ellen, az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány. Segít abban, hogy minél többen menjenek el vizsgálatra, szűrésekre, illetve azok minél szervezettebben legyenek elérhetőek. Az emberek közelébe visszük a szűrővizsgálatokat.

– hangsúlyozta Vajda Márta, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány igazgatója.

A rák az utóbbi években sajnos egyre többeket érint. A könnyelmű életvitel miatt számos daganatos megbetegedés van elterjedőben, a fiatalok körében is. Ezért olyan módon kell programokat szerveznie az alapítványnak, hogy a fiatalok, valamint a felnőtt korosztály számára egyaránt elérhetőek legyenek.

2017-ben csatlakoztunk a kormányzat szűréseket népszerűsítő programjához. Könnyek helyett... szűrések! címmel indítottuk el szűrőbuszos programunkat, amelynek keretében az ország több városában, budapesti kerületében szervezünk szájüregi és bőrrákszűréseket, általános állapotfelméréseket, amikkel felhívjuk a figyelmet a daganatmegelőzés fontosságára. Egészségnapok keretében részt veszünk budapesti óvodák, iskolák és önkormányzatok által szervezett programokon.

Az alapítvány Életigenlők elnevezéssel 2017-ben szemléletformáló médiaportált indított. Az Életigenlők rákellenes életmódmagazin nyomtatott verzióban is elérhető, évente 3 alkalommal ötezer példányban díjmentesen adják ki.

Büszkék vagyunk rá, hogy mi alkottuk meg a közismert egészségvirág szimbólumot. A virág elemeivel, a 12 szirommal pozitív jelképet hoztunk létre, amelyben egyszerre van jelen mindaz, ami az egészség megőrzéséhez, illetve a betegségből való gyógyuláshoz nélkülözhetetlen. Mindenkinek joga van tudni, mit tehet saját magáért és miben kérhet segítséget. Ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy az ország legkisebb szegletébe is eljusson a 12 szirom üzenete.

A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány a Béres Alapítvánnyal kötött adományozási szerződés keretében nyolcmillió forint értékű Béres csepp készítménnyel segíti a hozzájuk forduló daganatos betegeket és betegklubokat, valamint a megelőzés céljával érkező egészségtudatos lakosságot.

Az alapítvány a Nemzeti Rákellenes Program keretében a Tegyük szerethetővé a rákellenes életmódot! címmel országos konferenciát szervezett áprilisban.





 





Ezeket olvastad már?
„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás