Még a Pünkösd sem lesz felhőtlen: ássuk elő az esőköpenyeket!

Reméljük, nem került még a szekrény mélyére az esőkabát és a gumicsizma.Megosztás
Szerző: sv
Létrehozva: 2023.05.28.
időjárás időjárás jelentés időjárás előrejelzés

Az utóbbi napok ragyogó napsütését látva mindannyiunk szeme felcsillant, és azt gondoltuk, végre itt a nyár! Ennek persze éppen itt is volt az ideje: hamarosan véget ér a május, a júniusi hónappal pedig hivatalosan kitör a nyár. Sokat kellett azonban várni arra, hogy végre önfeledtek kirándulhassunk és nyári programokat szervezhessünk, ugyanakkor az a szomorú hírünk van, hogy a tavasz utolsó napjaiban is záporok és zivatarok lesznek. 

Forrás: Köpönyeg.hu

Pünkösd vasárnap reggelén napsütésre ébredhetnek a magyarok, és úgy tűnhet, hogy igazi nyárelő napnak nézünk elébe. Ne kezdjünk azonban darabolni a húst a bográcsosba, ugyanis délután megnövekszik a gomolyfelhőzet, majd helyenként elszórtan záporok és zivatarok alakulnak ki. Arra is számítani kell, hogy az északkeleti szél igen élénk lehet, azonban a hőmérséklet eléri a 24-25 fokot. 

Pünkösd hétfőn sem lesz sokkal jobb a helyzet: ekkor már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Míg eleinte csak elszórtan törhetnek ki zivatarok, délután már az ország több területén is zivatarok alakulhatnak ki, ezért készítsük elő az esernyőket. Ugyanakkor továbbra is nyárias meleg lesz a jellemző, 25 fokot mérnek majd a hőmérők. 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás