32 éve rabolták el a gyönyörű Farkas Helgát – senki sem tudja, hol nyugszik a fiatal lány





A gyilkossági ügy 32 éve megoldatlan, pedig eltűnésekor tizennégyszer jelentkeztek az emberrablók. Vajon mi történhetett Helgával?



Megosztás
Szerző: P.P.
Létrehozva: 2023.05.17.
Farkas Helga gyilkosság emberrablás

Farkas Helga egy ismert vállalkozó,  Farkas Imre lánya volt, 1991. június 27-én rabolták el, miközben Orosházáról tartott Szegedre. 

Az emberrablás napja Forrás: Délmagyar

Szinte azonnal jelentkeztek az emberrablók

Már aznap éjjel jelentkeztek az emberrablók, akik ötszázezer nyugatnémet márkát követeltek a lányért, ami ma százmilliós összeget jelentene. Az első telefonhívást követően a második is befutott az elrablás másnapján. Ekkor Helga még életben volt, a hangját le is játszották az édesapjának, bár az apa ekkor azt gyanította, hogy Helgát csak egy magnófelvételről hallja, mivel nem hagyták, hogy beszéljenek egymással. 

Hol nyugodhat?

A fiatal lány autóját az algyői Tisza hídtól nem messze találták, de a teste azóta sem került elő. A lány autójában egy rejtélyes, 44-es lábnyom és egy ismeretlen tenyérlenyomat volt, ami biztos, hogy nem a végül megvádolt két férfitől származott. 

Helga eltűnését követően a körözést az alábbi személyleírással adták ki: „170 centi magas, vékony testalkatú, kimondottan csinos. Haja fekete színű, rövidre nyírt. Ruházata: sötétkék rövid ujjú, hátul mélyen kivágott pamut blúz. Dekoltázsa elől félkörívben válltól vállig ér, a dekoltázs alatt körülbelül 10 centiméter széles, anyagában és színében megegyező csipkemintázat látható. Farkas Helga világoskék és koptatott szűk farmershortot viselt az eltűnése időpontjában, lábbelije telitalpú, pántos szandál, amely a lábától a sarok felé a talprészben szélesedik. Sarka 6 cm magas, zöld, kék, valamint lila árnyalatok találhatók rajta”. A képe pedig közel 32 eltelt év után is fent van a Police.hu oldalán.

Farkas Helga 32 éve van fent a Police.hu oldalán Forrás: Police.hu

Az olasz maffia és az ítélet

Palatinus Gábor nyugalmazott rendőrtiszt, az eset egykori nyomozója azzal állt elő az ügy megoldásaként, hogy Helga eltűnésének az olasz maffiához volt köze. Elméletileg egy olasz kisvárosban rá is leltek arra a férfire, akinek a tenyérlenyomata Helga visszapillantótükrére került. Ez a szál később elhalt.  

Az üggyel összefüggésbe hozták a nyomozók Juhász Benedeket, akinek a felesége azt állította, hogy a férfi egyszer megosztotta vele, hogy segítenie kellett Farkas Helga holttestének eltüntetésében. Juhászt később holtan találták meg, ami újabb rejtéllyel gazdagította az amúgy is szövevényes ügyet.

Halála után özvegye nyilvánosságra hozta Juhász vallomást, miszerint Helgát egy orosházi garázs szerelőaknájában tartották megkötözve, miután azonban ugrott a váltságdíj, zsákot húztak a fejére, és egy zsinórral megfojtották, a testet pedig a csatornába dobták. A le­bukástól rettegve egy év múlva összegyűjtötték a maradványokat, és a gádorosi erdőben benzinnel lelocsolták, majd elégették.

Végül az üggyel összefüggésben letartóztatták Cs. Józsefet, aki 10 évet ült, de Helga meggyilkolását nem tudták rábizonyítani.

Az üggyel kapcsolatos videónkat itt tekintheted meg:

@metropol.napilap Farkas Helga a mai napig nem került elő. Szerinted 32 év után még megtalálhatják? #farkashelgaeltunese #farkashelga #eltuntszemelyek #emberrablas #metropol ♬ Paranormal Horror Theme - Michael Crowther

 





 





Ezeket olvastad már?
Újra gázolt a vonat, menekítették az utasokat

Újra gázolt a vonat, menekítették az utasokat

Mi a szösz: Kiakadtak a budapestiek a várost elárasztó vattaszőnyegtől

Mi a szösz: Kiakadtak a budapestiek a várost elárasztó vattaszőnyegtől

Európa egyre közelebb a nukleáris háborúhoz

Európa egyre közelebb a nukleáris háborúhoz

Müller Péter is megkapta a Gondosórát

Müller Péter is megkapta a Gondosórát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás