RETRO RÁDIÓ

„Én is szeretnék igazi családot” – féltestvéreit keresi Gabriella





Gabriella mindig is szerette volna megismerni a testvéreit, de nem volt rá lehetősége. Most olvasóink segítségét kéri, hogy végre megtalálja őket.



Megosztás
Szerző: Mongyi Nikolett
Létrehozva: 2023.04.29.
eltűnt család keresés testvér

A 20 éves Veszeli Gabriella családjánál kuszábbat nem sűrűn láthatunk, éppen ezért elöljáróban érdemes a cikkben elhelyezett „családfát” megvizsgálni. Gabriella elmondása szerint három féltestvérét keresi, akiket annak idején elvettek az édesanyjától, nevelőszülőkhöz adták, ezzel elszakítva őket egymástól. Most bízik benne, hogy cikkünk eljut az érintettekhez és végre neki is lehet egy igazi családja. 

Féltestvéreit keresi a fiatal nő. Fotó: Metropol

Féltestvérei jelentkezését várja 

Gabrielláék összesen heten testvérek, de mindannyiukat kiemelték a családjukból.

 Nehéz gyerekkorunk volt, kár tagadni 

– kezdte Gabriella. 

- Édesanyám hét gyereket szült, a legidősebbtől sorrendben: Nikit, Gergőt, Evelint, Andrást, Emesét, Roxánát és engem. Mindenkit elvettek tőle, mert nem tudott gondozni bennünket, így az összes testvéremet meg sem tudtam ismerni, csak hármat. A másik hármat pedig először nevelőszülőkhöz adták, akiktől aztán örökbe fogadták őket. Most - az akkori nevükön -  Kocsis Gergelyt, Kocsis Evelint és Dobrai Andrást keresem.
 

Nyírjákón voltak nevelőszülőknél

Gabriella nem sok információt tudott összeszedni a féltestvéreiről, de reménykedik, hogy ennyi is elég lesz ahhoz, hogy megtalálják egymást. 

Anyukánk nem bajlódott a hivatalos papírokkal, így csak nagyon kevés információm van a testvéreimről

 – folytatta. 

Eltűnt féltestvéreiről egy fényképe maradt csak. Fotó: olvasói

- A nevük mellett tudom azt is, hogy évekig a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyírjákón éltek egy nevelőszülőnél, akit Bereczki Andrásnak hívtak. Innen fogadta örökbe őket állítólag egy orvos, aki külföldre is vihette őket. Kiskori képem van róluk, abban reménykedem, hogy talán felismerik magukat és jelentkeznek. 

1 anya, 4 apa és 7 gyerek 

- Összesen 7-en vagyunk testvérek. Édesanyánknak 4 párja volt, így elég bonyolult a helyzet. Sokszor én is elgondolkozom, hogy az én apám valójában az én apám lehet-e…. A keresés szempontjából viszont fontos lehet, hogy Evelinnek és Andrásnak ugyanaz az apukájuk, akit Dobrai Andrásnak hívtak. Gergőnek pedig az apukáját Kocsis Sándornak. Hátha ők még emlékeznek rá, így nagyobb esély van talán arra, hogy magukra ismerjenek. 

Az édesanya néhány képet megőrzött a gyerekeiről. Fotó: olvasói

Gabriellának és a többi testvérének pedig szintén más volt az édesapjuk. 

Sztrókot kapott az édesanya

- Anya nemrég sztrókot kapott, ami miatt már nem tud dolgozni. Ő egész életében közmunkás volt, amit nagyon szeretett. Ám most csak ül otthon magába roskadva. Én több hónapig ápoltam, ami minden időmet felemésztette. Többen nem értik, hogy ilyen gyerekkor után miért látogatom őt még mindig, de én nem haragot érzek iránta, hanem sajnálatot…

Gabinak lehet ikertestvére is?

Gabriella 12 éves koráig lakott az édesanyjával, ám végül őt is kiemelték a családból és intézetbe került. Ezalatt az idő alatt többször beszélt édesanyjával, aki az egyik alkalommal egy ikertestvérről számolt be neki.

 Amikor kicsi voltam, többször azt mondta, hogy volt egy ikerhúgom, aki még a kórházban meghalt

 – folytatta.

Gabi ikertestvére is hasonlóan nézhet ki. Fotó: olvasói

 - Aztán most, hogy beteg lett és átmentem hozzá ápolni, teljesen mást mondott. Azt mesélte, hogy az egész hazugság volt, ugyanis a valóság az, hogy egypetéjű ikrekként születtem meg a húgommal, akit Szántó Jázminnak kereszteltek el. Viszont, mivel anyu édesanyja nem bírta nézni, hogy ennyi gyerekkel „elbánt” az anyám, ezért a kórházban elvetette tőle Jázmint.

Gabriella semmilyen papírt nem talált az ikertestvéréről.

- Anya azt mondta, hogy mindent eltüntetett róla, mert – az akkori párja - az apukánk úgy tudta, hogy csak egy lánya van. Félt elmondani neki az igazságot. Egyedül a keresztanyámat avatta be, aki a napokban nekem is alátámasztotta ezt a történetet…

Zokogva kért bocsánatot az anya

 Valószínűleg bűntudata van anyának, mert mikor a gyerekeiről beszél, mindig elsírja magát 

– meséli Gabi. - -Azt mondta, hogy keressem meg az ikertestvéremet és mondjam meg neki, hogy nagyon sajnálja és mindenért bocsánatot kér tőle.

Gabi igazi családot szeretne

- Szeretném elmondani a testvéreimnek, hogy anyu miatt ne rám haragudjanak, ha esetleg ezért nem veszik fel velem a kapcsolatot. Én is vágyom arra, hogy legyen igazi családom. Meg szeretném tudni, hogy hogyan éltek eddig, mik történtek velük… - tette hozzá Gabi.

Gabrirella jelenleg Beretyóújfaluban él a férjével, munkát keres és várja testvérei jelentkezését!

 

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás