Gulyás Gergely: Nincs magyar áldozata a törökországi földrengésnek – Videó!





Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön beszámolt a kormány legfrissebb döntéseiről. A miniszter a kormányinfó elején elmondta, hogy egyelőre nincs magyar áldozata a törökországi földrengésnek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.09.
Módosítva: 2023.02.09.
Kormányinfó

Mint arról korábban beszámoltunk, a héten háromnapos kormányülést tartottak Sopronban. A kormány döntéseiről a csütörtöki kormányinfón számolnak be.  

Törökországi földrengés: nincs magyar áldozat

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a háromnapos kormányülésről elmondta, foglalkoztak a törökországi földrengéssel. A legfrissebb jelentések szerint már közel 50 ország vesz részt a mentésben. A magyarországi mentőcsapatok eddig 27 embert mentettek ki. Magyar állampolgárságú érintett nincs egyelőre. 

Fotó: Facebook

A magyar kormány teljesíti azt, amit ígért

A kormány a gazdasági helyzetet úgy látja, hogy Magyarország teljesíti azt, amit ígért: mind a nyugdíjasoknál, mind a munkavállalóknál a béremelés meghaladta a magas inflációt is. Reálbér-emelkedést vár a kormány 2022-re. Rendben zajlik a 13. havi nyugdíj folyósítása

Amikor Gyurcsányék voltak kormányon, akkor elvették a 13. havi nyugdíjat, míg most a kormány nem ezt teszi, hanem segíti az időseket. 

Gulyás Gergely: Cél a recesszió elkerülése

A munkahelyek megvédése és az infláció leszorítása a legfontosabb feladat, valamint a recesszió elkerülése

– mondta Gulyás. Folytatódnak az ipari és mezőgazdasági beruházások. A kormány egy 2030-ig tartó energiastratégiát is tárgyalt. Ha megérkeznek az uniós források, akkor jelentős energiafejlesztések indulnak – tette hozzá. Szólt arról is, hogy az ipari parkokhoz kapcsolódó vízellátás modernizálása is napirenden van. A Dunai Finomító átállítása is fontos más típusú olajra. 

Ukrán háború: azonnali fegyverszünet kell

A kormány a háborúval és az uniós csúccsal is foglalkozott. Gulyás Gergely kifejtette, hogy azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség.A magyar álláspontot tükrözi az ENSZ főtitkárának a nyilatkozata is. El kell kerülni, hogy világháború legyen – tette hozzá. A miniszter világossá tette, hogy anyagilag támogatták Ukrajnát, és elutasítják az orosz agressziót. Fegyvereket nem küldünk, mert azt csak Kárpátalján keresztül lehetne küldeni, és akkor veszélybe kerülne az ottani magyarság is. 

Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

Gulyás Gergely bejelentette, hogy az érintett miniszterek lemondtak a vagyonkezelői alapítványoknál viselt tisztségeikről február 15-től. Ezt várja a kormány a többi állami tisztségviselőtől is





 





Ezeket olvastad már?
Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás