RETRO RÁDIÓ

Titokzatos ládák bukkantak fel Budapesten! Megtudtuk, miért!





Egy négyzetméteres füves ládákat telepítettek a betonra, azonban ezzel fontos dologra hívják fel a figyelmet az installáció készítői.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.01.04.
XI. kerület zöldfelületek figyelemfelhívás akció

Furcsa látványban lehet részük azoknak az embereknek, akik Kelenföldön áthaladva utaznak Budapesten, ugyanis itt található egy buszmegálló üvegépítménye mellett egy kis tálka, amelyen valaki füvet ültetett és kis díszekkel látta el. A betontenger közepén árválkodó füves tálcának a funkciója nem feltétlen érthető, ugyanis ha nem gondoznák, akkor gyorsan tönkremenne a természettől távol az ember építette környezetben. Azonban úgy tűnik, hogy valaki rendszeresen foglalkozik a kis kertecskével.

egy négyzetméter füves tálca
A BME diákjai készítettek több egy négyzetméteres kis kertet Budapesten /Fotó: Solymosi Márton / Facebook

A Metropol kiderítette, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem diákjainak munkája ez a kis falatnyi zöldfelület a beton közepén. Az iskola hallgatóinak kert és tájtervezés órán ugyanis az volt a feladatuk, hogy 

pontosan egy négyzetméteres területen zöldítsenek meg egy közterületet.

Az egyetemisták így városszerte a saját kreativitásuk segítségével alkottak kis füves négyzeteket, amelyek eléggé tájidegenek a leburkolt területek közepén, de pont ez a lényege a feladatnak. Ugyanis felhívják a figyelmet rá, hogy a főváros az évtizedek alatt betontengerré alakult, és mennyire „idegennek” hat már egy kis zöld négyzetméter az aszfalton. A kis kerteket ráadásul a diákoknak kell gondozniuk és életben tartaniuk a félév során, ami már csak azért is nehéz, mert sok ember hamutálnak használja ezeket a ládákat, vagy éppen egyenesen rászemetelnek ezekre az apró természeti alkotásokra is.

füves tálca egy négyzetméter földfelület
Kelenföld több pontján is láthatók a füvestálcák /Fotó: David Dubonyi / Facebook

A tanulók tevékenysége sikeresnek bizonyult, ugyanis már több kerületi Facebook-csoportban is érdeklődtek a fővárosi lakosok, hogy mi célból vannak kirakva füvesládák Kelenföldön, a rakparton, vagy éppen a Szent Gellért téren. A Metropol most segít, hogy az akció üzenete tovább terjedjen. Az alkotásokról több információt és fotót a BME Instagram-oldalán az egyszeregyméter profilon találhattok.

 





 





Ezeket olvastad már?
A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás