„A szobában találták meg, az ágyon feküdt” – megrázó részletek derültek ki a kistolmácsi családi tragédiáról





Férje okozhatta a kistolmácsi asszony halálát.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.01.10.
Módosítva: 2023.01.10.

Ahogy arról a Metropol is beszámolt, holtan találtak egy házaspárt Zala vármegyei otthonukban. A 47 éves nőt meggyilkolták, míg 53 éves férje öngyilkos lett. Bár a rendőrségi közlemény erre nem tér ki, a feleséggel valószínűleg a férj végezhetett. A pár száz lakosú Kistolmácson a döbbenet lett úrrá, amikor meghallották, mi történt. Az évtizedek óta a településen élő házaspárt mintacsaládnak ismerték az emberek. „Amikor kiment Dóra futni, Attila kerékpáron kísérte” – mesélte az egyik kistolmácsi, mennyire szépen élt a pár.

Ebben a házban történt a tragédia a Zaol szerint – Fotó: Szakoly Attila

A Bors elérte a település polgármesterét, Birkás Zoltánt, aki maga sem érti, mi vezethetett a végzetes tragédiához.

„A hölgy nálam dolgozott falugondnokként, és maximálisan jól elvégezte a munkáját. A gyerekeket vitte az iskolába és onnan haza, felíratta és kiváltotta az időseknek a gyógyszert. Májusban lett volna két éve, hogy itt dolgozott a hivatalban. Azért esett rá anno a választásom, mert ismerte a helyi ügyeket, régen könyvtáros volt a településen” – mondja az áldozatról a polgármester. Birkás Zoltán péntek délután látta utoljára kolléganőjét. „Úgy váltunk el egymástól, hogy telefonál, ha valami gond lesz. Nagyon beteg az édesanyja, tudtam, hogy megy hozzá látogatóba. Tartottak tőle, hogy bármikor meghalhat” – mondja a polgármester, aki úgy tudja, Dóra a hétvégét valóban édesanyjánál töltötte, vasárnap este azonban hazaküldte a nővére, hogy pihenjen.

Hogy ezután mi történhetett, azt már senki sem tudja. Dóra hétfőn nem ment be dolgozni. Birkás Zoltán elment a házhoz, de nem látott senkit. Úgy gondolta, az asszony az édesanyjánál lehet, míg férje, aki Magyarországon és Ausztriában is fuvarozott, talán dolgozik. Végül este kapta a szörnyű hírt, az asszony testvére telefonált neki.

Felhívott és elmondta, hogy megtalálták őt. Betörték az ajtót, és a szobában találták meg, az ágyon feküdt, a testén már lila-kék-zöld foltok voltak. Hívták azonnal a mentőt, később aztán a rendőrséget is

– mondja a polgármester, hozzátéve: olvasott az interneten mindenféle pletykát arról, hogy Attila megfojtotta a feleségét, ez azonban nem igaz. Az kétségtelen, hogy az ajtó be volt zárva, tehát vélhetően nem egy idegen ölte meg Dórát, az azonban könnyen előfordulhatott, hogy egy tragikus baleset okozta az asszony halálát, esetleg elesett vagy a férje fellökte.

„Mintacsalád voltak, sosem hallottam, hogy veszekedtek volna. Attila olyan csendes srác volt, én mindig azt mondtam, hogy a légynek sem tudna ártani” – mondja a polgármester. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás