RETRO RÁDIÓ

Megoldódhat a buszkáosz a Várnegyedben, hiába támogatta a buszlobbit V. Naszályi





Az önkormányzat független képviselője szerint az eddig a buszlobbiért kiálló polgármester ellen nagy sikert ért el a jobboldali többség.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.04.
Módosítva: 2022.12.04.
I. kerület Budavár busz polgármester behajtás

Nagy sikert ért el a budavári jobboldali többség, megoldódhat a buszkáosz a Várnegyedben – erről beszélt a Magyar Nemzetnek Varga Dániel, az I. kerület független önkormányzati képviselője.

„Hiába tett meg mindent a polgármester, hogy akadályozza munkánkat, a legutóbbi testületi ülésen nagy sikert értünk el, hiszen jelentős lépést tettünk a sok éve húzódó kerületi buszkáosz felszámolására. Nem csináltunk buszparkolót a Hunyadi János utcából, eddig is sorban álltak a buszok az utcában. Csakhogy a polgármestert mostanáig ez nem zavarta, mert a buszlobbi érdekeiért állt ki” – reagált V. Naszályi Márta legújabb vádaskodásaira a képviselő.

Fotó: Máthé Zoltán

A városfejlesztési bizottságra mutogat V. Naszályi

Az I. kerület baloldali polgármestere két nap alatt két posztot is szánt közösségi oldalán a Várnegyedben eluralkodó buszkáosznak, melyet szerinte a Varga Dániel vezette városfejlesztési bizottság okoz azzal, hogy „lényegében buszparkolót csinált a Hunyadi János utcából”.

Az ügy hátteréről a vádolt önkormányzati képviselő a Magyar Nemzetnek elmondta: múlt héten két előterjesztést is benyújtottak a buszkáosz csillapítása céljával. A polgármesterét a testületi többség levette a napirendről, Varga Dániel előterjesztését viszont támogatta. A képviselő szerint a baloldali kerületvezető most azért kezdett aktív lejáratókampányba, hogy így visszaszerezze a kezdeményezői pozíciót a témábanírja a Magyar Nemzet.

VÁRADINÉ NASZÁLYI Márta
Varga Dániel szerint V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester a buszlobbi érdekeiért állt ki – Fotó: Bruzák Noémi

100 ezer forintot fizethetnek az engedély nélkül behajtó buszok

„Az elfogadott rendeletek lehetővé teszik a környezet- és lakosságvédelmi szempontok érvényesülését, és 100 ezer forintos helyszíni bírsággal sújtja az engedély nélkül behajtó buszokat, ezáltal szigorúbb, mint a polgármester kezdeményezése” – magyarázta a képviselő. Meglátása szerint az utóbbi hetek eseményeinek hatására a polgármester gyorsan véleményt változtatott. Most már zavarja a buszkáosz, ami ellen 2019-es megválasztása óta nem sokat tett.

A kisméretű és környezetbarátabb buszok kapnak csak engedélyt

Varga szerint a kerületi közterület-felügyelet fogja betartatni az intézkedést, a hamarosan kikerülő behajtani tilos tábla hatálya alól csak engedéllyel lehet majd kivételt szerezni. Az engedély kiadásánál pedig azt fogják figyelembe venni, hogy kisméretű és környezetbarátabb buszok kapják csak meg a behajtási lehetőséget.

Varga Dániel elmondta: a hivatal várhatóan hétfőtől élesíti a felületet, ahol engedélyt kérhetnek a turistabuszokat üzemeltető cégek.
„Akik megkapták az engedélyt, azok majd a behajtás előtt 24 órával tudnak regisztrálni. Ezt a rendszert egyébként korábban a polgármester találta ki” – jelezte a képviselő.
 





 





Ezeket olvastad már?
Most érkezett: horrorbaleset az M2-esen, fiatal sofőr vesztette életét - megdöbbentő helyszíni fotókkal

Most érkezett: horrorbaleset az M2-esen, fiatal sofőr vesztette életét - megdöbbentő helyszíni fotókkal

Menczer Tamás: A dollárbaloldal újabb támadást indított Magyarország ellen, elvennék a magyarok pénzét!

Menczer Tamás: A dollárbaloldal újabb támadást indított Magyarország ellen, elvennék a magyarok pénzét!

Lezárult egy korszak, 10 év után búcsút int a Lidl

Lezárult egy korszak, 10 év után búcsút int a Lidl

A Szomszédok Vágási Ferije és Király Nóra óvodát, iskolát, társasházakat borítanak virágba Gazdagréten

A Szomszédok Vágási Ferije és Király Nóra óvodát, iskolát, társasházakat borítanak virágba Gazdagréten

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás